Prijetno začinjene mesne polpete
Print Friendly, PDF & Email

Mesne polpete so zelo okusna in priljubljena jed. Po domače jim pravimo tudi mesni polpeti, faširanci in še kako drugače. Obstaja veliko različic, kako jih lahko pripravimo. Ta je brez dodanega kruha, ki ga pravzaprav sploh ni treba dodajati, saj so zelo kompaktne. So tudi odličnega okusa, tako da jih lahko jemo samo s kruhom, tudi mrzle so odlične, sicer pa lahko poleg pripravimo različne priloge. Piko na i jim dajo začimbe, zato so po tem receptu pripravljene prijetno začinjene mesne polpete. Poskusite jih, saj so res izvrstne!

DSC_0843

Pripomočki za mesne polpete:

  • ponev
  • posoda
  • obračalka

Sestavine za mesne polpete:

  • 400 g mletega mešanega mesa
  • 1 jajce
  • 3 jušne žlice drobtin
  • 1 sesekljana čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 čajni žlički mlete sladke paprike
  • pol čajne žličke soli
  • pol čajne žličke popra
  • 2 jušni žlici kokosovega olja
  • vejica zelene ali peteršilja

Priprava mesnih polpet:

V posodo damo meso, jajce, drobtine, česen, sladko papriko, sol in poper. Vse sestavine z rokami premešamo, da dobimo enotno zmes. Zmes lahko pustimo krajši čas počivati, da se meso prepoji z začimbami.

Prijetno začinjene mesne polpete

Nato dodamo še sesekljano čebulo in premešamo v enotno zmes.

Prijetno začinjene mesne polpete

Ko dobimo enotno zmes, z vlažnimi rokami iz nje oblikujemo mesne polpete. Lahko so večje ali manjše oblike, odvisno od velikosti ponve.

Prijetno začinjene mesne polpete

V ponvi segrejemo kokosovo olje. Mesne polpete previdno polagamo v vroče olje.

Prijetno začinjene mesne polpete

Mesne polpete pečemo na eni strani, dokler ne porumenijo, nato jih zapečemo še na drugi strani.

Prijetno začinjene mesne polpete

En, dva, tri in mesne polpete so že pečene. Po njih prijetno diši in med peko kar težko zdržimo, da jih ne bi kar poskusili. No, ko so že pečene, jih kar čim prej postrezimo in uživajmo v njihovem božanskem okusu. Serviramo jih lahko z vejico zelene ali peteršilja, ki bo s svojo zeleno barvo kontrastno obarvala krožnik, vsekakor pa jo lahko tudi sesekljamo in pojem poleg polpet. Prijetno začinjene mesne polpete

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor