Prijetno začinjene mesne polpete
Mesne polpete so zelo okusna in priljubljena jed. Po domače jim pravimo tudi mesni polpeti, faširanci in še kako drugače. Obstaja veliko različic, kako jih lahko pripravimo. Ta je brez dodanega kruha, ki ga pravzaprav sploh ni treba dodajati, saj so zelo kompaktne. So tudi odličnega okusa, tako da jih lahko jemo samo s kruhom, tudi mrzle so odlične, sicer pa lahko poleg pripravimo različne priloge. Piko na i jim dajo začimbe, zato so po tem receptu pripravljene prijetno začinjene mesne polpete. Poskusite jih, saj so res izvrstne!
Pripomočki za mesne polpete:
- ponev
- posoda
- obračalka
Sestavine za mesne polpete:
- 400 g mletega mešanega mesa
- 1 jajce
- 3 jušne žlice drobtin
- 1 sesekljana čebula
- 2 stroka sesekljanega česna
- 2 čajni žlički mlete sladke paprike
- pol čajne žličke soli
- pol čajne žličke popra
- 2 jušni žlici kokosovega olja
- vejica zelene ali peteršilja
Priprava mesnih polpet:
V posodo damo meso, jajce, drobtine, česen, sladko papriko, sol in poper. Vse sestavine z rokami premešamo, da dobimo enotno zmes. Zmes lahko pustimo krajši čas počivati, da se meso prepoji z začimbami.
Nato dodamo še sesekljano čebulo in premešamo v enotno zmes.
Ko dobimo enotno zmes, z vlažnimi rokami iz nje oblikujemo mesne polpete. Lahko so večje ali manjše oblike, odvisno od velikosti ponve.
V ponvi segrejemo kokosovo olje. Mesne polpete previdno polagamo v vroče olje.
Mesne polpete pečemo na eni strani, dokler ne porumenijo, nato jih zapečemo še na drugi strani.
En, dva, tri in mesne polpete so že pečene. Po njih prijetno diši in med peko kar težko zdržimo, da jih ne bi kar poskusili. No, ko so že pečene, jih kar čim prej postrezimo in uživajmo v njihovem božanskem okusu. Serviramo jih lahko z vejico zelene ali peteršilja, ki bo s svojo zeleno barvo kontrastno obarvala krožnik, vsekakor pa jo lahko tudi sesekljamo in pojem poleg polpet.