Sarma s skuto in kislim zeljem
Print Friendly, PDF & Email

Do sedaj sem se srečala s klasično sarmo iz mletega mesa, z dodatkom prekajenega mesa, riža in kislega zelja. Zadnjič sem tuhtala kaj naj ponudim zraven pečenega odojka in se na koncu odločila za sarmo s skuto in kislim zeljem, ki odlično nevtralizira okus po mesu. Seveda je dobra tudi kot samostojen obrok.

sarma-s-skuto-in-kislim-zeljem-3

Sarma s skuto in kislim zeljem – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • skleda za mešanje
  • glinena posoda (ali kakšna druga, ki je primerna za v pečico)

Sarma s skuto in kislim zeljem – sestavine:

  • 1 glava kislega zelja za sarmo
  • 1 kg skute
  • 1 večji lonček kisle smetane
  • 6 žlic pšeničnega zdroba
  • 3 jajca
  • 1 manjša čebula
  • žlička soli
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 100 ml mleka
  • žlička mešanice začimb

Sarma s skuto in kislim zeljem – postopek kuhanja:

Glavi kislega zelja odstranimo posamezne liste in jim odrežemo trde dele. Če so listi veliki, jih prerežemo na pol.

sarma-s-skuto-in-kislim-zeljem-1

V posodi zmešamo skuto, jajca, kislo smetano, na drobno sesekljano čebulo, pšenični zdrob in sol. Vse skupaj temeljito premešamo.

sarma-s-skuto-in-kislim-zeljem-4

Liste kislega zelja premažemo s skutno filo in jih zavijemo kot sarme.

sarma-s-skuto-in-kislim-zeljem-5

Sarme zložimo v ognjevarno posodo s pokrovom, v takšno da se bodo lahko kuhale v pečici. Pripravimo preliv za sarme iz 200 ml smetane za kuhanje in 100 ml mleka. Sestavini premešamo, dodamo malo mešanice začimb in prelijemo preko sarm.

sarma-s-skuto-in-kislim-zeljem-6Posodo s sarmami pokrijemo s pokrovom in jih damo  peči v pečico na 190 stopinj Celzija cca. 45 minut.

sarma-s-skuto-in-kislim-zeljem-7

Pečene sarme se odlično obnesejo tople ali mrzle. So prava poslastica.

sarma-s-skuto-in-kislim-zeljem-2Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor