Sočna in mehka svinjska ribica
Print Friendly, PDF & Email

Skoraj vsak je že kdaj kupil svinjsko ribico, ki ni ravno poceni, potem pa je ni znal najbolje izkoristiti, saj je zelo občutljiva in jo lahko hitro prepečemo in izsušimo. Zato je v pričujočem receptu nazorno prikazano, kako pripraviti svinjsko ribico, da bo sočna in mehka. Pomembno je, da jo najprej na hitro popečemo, potem pa obdelamo pokrito še v pečici. Skratka, svinjska ribica, ki nastane po tem receptu, je slastna, mehka, sočna in “za prste polizat”.

Sočna in mehka svinjska ribica

Pripomočki za sočno in mehko svinjsko ribico:

  • folija za vakuumiranje
  • aparat za vakuumiranje
  • ognjevarna steklena posoda s pokrovko
  • kuhinjska obračalka
  • ponev
  • pečica

Sestavine za sočno in mehko svinjsko ribico:

  • 400 g svinjske ribice
  • 2 jušni žlici gorčice
  • 2 čajni žlički sladke mlete paprike
  • nekaj žlic oljčnega olja
  • ščepec soli, vegete, popra, sivke in rožmarina
  • 1 čebula
  • 2 korenčka
  • 3 stroki česna
  • (po želji lahko še krompir, če ga boste pekli kot prilogo)

Svinjska ribica – priprava:

Svinjsko ribico damo v folijo za vakuumiranje. Premažemo jo z gorčico in rdečo papriko.

Sočna in mehka svinjska ribica

Nato jo zvakuumiramo in pustimo v hladilniku počivati nekaj ur, še najbolje pa kar čez noč.

Sočna in mehka svinjska ribica

Potem, ko je svinjska ribica dovolj dolgo počivala, na ponvi močno segrejemo oljčno olje. Nato dodamo svinjsko ribico in jo na hitro popečemo.

Sočna in mehka svinjska ribica

Ko dobi svinjska ribica na eni strani zlato barvo, jo obrnemo še na drugo in tudi tam na hitro popečemo.

Sočna in mehka svinjska ribica

Ko je ribica popečena, jo odstavimo in pustimo kakšno minuto počivati.

Sočna in mehka svinjska ribica

Svinjsko ribico prestavimo v ognjevarno posodo. Začinimo jo s soljo, poprom, sivko in z vegeto ter rožmarinom. En korenček narežemo na nekaj delov, drugega pa nastrgamo. Z nastrganim korenčkom prekrijemo našo svinjsko ribico. Nanjo dodamo tudi 3 stroke česna. V posodo poleg ribice damo še kose korenčka in večje kose čebule. Posodo pokrijemo in postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 180 stopinj Celzija; ribico pečemo okrog 40 minut.

Sočna in mehka svinjska ribica

Nekje po 40 minutah je svinjska ribica pečena, zelenjava ob njej pa kuhana, a še vedno kompaktna. Ribico razrežemo na kose in občudujemo njeno notranjost. Že ob prerezu lahko opazimo, kako sočna in mehka je, kar se z okusom samo še potrdi.

Sočna in mehka svinjska ribica

Tako pripravljena svinjska ribica je res sočna, mehka in slastna. Postrežemo jo z zelenjavo, poleg pa priporočam tudi pečen krompir. In nadvse okusno ter domače kosilo je pripravljeno.

Sočna in mehka svinjska ribica

 

Ocena:
Skupaj: 92 Povprečno: 4.2]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor