Hitra in okusna puranja rolada
Print Friendly, PDF & Email

Imate puranje zrezke, nimate pa ideje, kaj z njimi narediti? Če ne želite klasično peči ali cvreti puranjih zrezkov, potem jih tokrat uporabite drugače in naredite puranjo rolado. Zanjo potrebujete malo sestavin in malo časa, zato je hitra in okusna puranja rolada dobra ideja, kako spremeniti kuhinjski vsakdanjih in postreči nekaj novega, drugačnega.

Hitra in okusna puranja rolada

Pripomočki za puranjo rolado:

  • deska za rezanje
  • bat za meso
  • kuhinjski nož
  • pekač
  • peka papir
  • pečica

Sestavine za puranjo rolado:

(za 2 osebi)

  • 2 puranja zrezka
  • pest suhih sliv brez koščic
  • pol čajne žličke mlete sladke paprike
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 jušno žlico oljčnega olja
  • ščepec soli in popra
  • ščepec majarona in origana
  • 1 jušna žlica sladke ali kisle smetane

Postopek za pripravo puranje rolade:

Zrezka najprej potolčemo, da bosta čim tanjša, saj ju bomo tako lažje zavijali.

Hitra in okusna puranja rolada

Vsak zrezek premažemo z oljem in začimbami, ki jih enakomerno posujemo.

Hitra in okusna puranja rolada

Nato suhe slive narežemo na manjše kose, ki pa ne rabijo biti povsem drobni, saj se bodo slive tako bolj čutile.

Hitra in okusna puranja rolada

Na koncu premažemo še s smetano, a pazimo, da ne pretiravamo, saj bo drugače vse teklo ven.

Hitra in okusna puranja rolada

Zrezka čim tesneje zavijemo v roladi. Nič hudega ni, če bo medtem smetana tekla ven, je pa dobro, da steče čim manj, saj bosta v nasprotnem roladi bolj suhi. Lahko pa ju premažemo s smetano še naknadno, ko bosta že zaviti. Postavimo ju na peka papir in po želji še malo premažemo z oljem. Pečemo ju v pečici približno 50 minut na 180 stopinjah Celzija. Pazimo, da se ne prepečeta, saj bosta v tem primeru izgubili sočnost.

Hitra in okusna puranja rolada

Hitra in puranja rolada je pripravljena. Pred postrežbo roladi razrežite na dele, da se bo lepo videlo njeno polnilo. Vključno s peko ji namenite zgolj 1 uro in okusna jed je lahko že na vašem krožniku. Poleg priporočam pečen krompir z mlekom in tatarsko ali kakšno drugo domačo omako.

Hitra in okusna puranja roladaDober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor