Hitra in okusna puranja rolada
Imate puranje zrezke, nimate pa ideje, kaj z njimi narediti? Če ne želite klasično peči ali cvreti puranjih zrezkov, potem jih tokrat uporabite drugače in naredite puranjo rolado. Zanjo potrebujete malo sestavin in malo časa, zato je hitra in okusna puranja rolada dobra ideja, kako spremeniti kuhinjski vsakdanjih in postreči nekaj novega, drugačnega.
Pripomočki za puranjo rolado:
- deska za rezanje
- bat za meso
- kuhinjski nož
- pekač
- peka papir
- pečica
Sestavine za puranjo rolado:
(za 2 osebi)
- 2 puranja zrezka
- pest suhih sliv brez koščic
- pol čajne žličke mlete sladke paprike
- 2 sesekljana stroka česna
- 1 jušno žlico oljčnega olja
- ščepec soli in popra
- ščepec majarona in origana
- 1 jušna žlica sladke ali kisle smetane
Postopek za pripravo puranje rolade:
Zrezka najprej potolčemo, da bosta čim tanjša, saj ju bomo tako lažje zavijali.
Vsak zrezek premažemo z oljem in začimbami, ki jih enakomerno posujemo.
Nato suhe slive narežemo na manjše kose, ki pa ne rabijo biti povsem drobni, saj se bodo slive tako bolj čutile.
Na koncu premažemo še s smetano, a pazimo, da ne pretiravamo, saj bo drugače vse teklo ven.
Zrezka čim tesneje zavijemo v roladi. Nič hudega ni, če bo medtem smetana tekla ven, je pa dobro, da steče čim manj, saj bosta v nasprotnem roladi bolj suhi. Lahko pa ju premažemo s smetano še naknadno, ko bosta že zaviti. Postavimo ju na peka papir in po želji še malo premažemo z oljem. Pečemo ju v pečici približno 50 minut na 180 stopinjah Celzija. Pazimo, da se ne prepečeta, saj bosta v tem primeru izgubili sočnost.
Hitra in puranja rolada je pripravljena. Pred postrežbo roladi razrežite na dele, da se bo lepo videlo njeno polnilo. Vključno s peko ji namenite zgolj 1 uro in okusna jed je lahko že na vašem krožniku. Poleg priporočam pečen krompir z mlekom in tatarsko ali kakšno drugo domačo omako.