Vložene štorovke ali mraznice v enolončnici
Print Friendly, PDF & Email

Štorovke ali mraznice vložene v kisu lahko uporabimo tudi v enolončnici, ne samo kot priloge raznim narezkom.  Zdrava enolončnica, rahlo kiselkastega okusa. Poskusite.

Pripomočki za pripravo vloženih štorovk v enolončnici:

  • lonec s pokrovko
  • deska za rezanje
  • nož
  • cedilo
  • kuhalnica
  • zajemalka
  • merica za tekočino
  • krožnik
  • štedilnik

Sestavine za pripravo vloženih štorovk v enolončnici

Za štiri osebe:

Postopek za pripravo vloženih štorovk v enolončnici

Pripravimo vse sestavine, ki jih bomo potrebovali, v lonec damo mast z ocvirki, lonec počasi segrevamo in med tem olupimo čebulo in česen in ju na drobno narežemo.

Ko se je mast stopila, dodamo čebulo in jo rahlo prepražimo, da čebula postekleni, dodamo še česen in rahlo prepražimo, ko zadiši po česnu, dodamo krompir, ki smo ga predhodno olupili in narezali na kocke in korenčka, katera smo ostrgali in na drobno narezali. Vse sestavine dobro premešamo, dodamo 100 ml vode, pokrijemo lonec in pražimo na zmernem ognju.

Med praženjem zelenjave odpremo kozarca z gobami in fižolom, stresemo vsebino na cedilo in dobro speremo pod tekočo vodo. Stročji fižol, če ga uporabimo iz zamrzovalnika, ravno tako speremo pod tekočo vodo. Svežega očistimo in narežemo na primerno velike kose. Ko se je zelenjava, ki jo pražimo zmehčala, jo zalijemo z vodo, ponovno zavremo in dodamo štorovke ali mraznice in stročji fižol.

V lonec dodamo še drobtine in začimbe, lovor, papriko in solimo, kuhamo na zmernem ognju še 10 minut.

Postrežemo na krožniku, potresemo z na drobno narezanim peteršiljem in popopramo po želji.

Pripravimo si gobice v času, ko je zunaj mraz in sneg. Lučka Glaser

Ideje za koristno uporabo shrankov:

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.8]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor