Špinačna omleta
Print Friendly, PDF & Email

Špinačna omleta je nasitna, okusna in barvno zanimiva, primerna za vse generacije, ki si želijo in obožujejo lahek, okusen in hitro pripravljen obrok. Omleta je sladko slanega okusa, kapljice limoninega soka pa dodatno popestrijo okus in vonj tega obroka.

Pripomočki za pripravo špinačne omlete:

  • posoda za pripravo mase
  • metlica za stepanje
  • skodelica za špinačo
  • žlica
  • deska za rezanje
  • nož
  • zajemalka
  • ponev
  • lopatica
  • krožnik
  • štedilnik

Sestavine za pripravo špinačne omlete

Za dve osebi:

  •  200 ml zamrznjene špinače, uporabi se lahko tudi sveža špinača, ki jo blanširamo in na drobno narežemo
  • 2 jajci
  • 100 ml mleka
  • 100 ml radenske
  • 100 ml vode
  • moka črna, tip 1100
  • 2 rezini limone
  • sol po okusu
  • 50 ml sončničnega olja

Postopek priprave špinačne omlete

Kozarec zamrznjene špinače stresemo v skodelico, da se špinača odtaja, med tem časom pripravimo ostale sestavine, ki jih bomo potrebovali za pripravo špinačne omlete.

V posodo za pripravo mase vbijemo jajca, dodamo radensko, mleko, vodo in moko, vse sestavine dobro premešamo in na koncu dodamo še špinačo.

Z metlico za stepanje vse sestavine dobro premešamo, da se špinača enakomerno porazdeli v masi, po okusu posolimo in masa je pripravljena za pečenje.

V ponvi segrejemo 1 žličko sončničnega olja, z zajemalko vlijemo maso v ponev in pečemo na zmernem ognju, ko je omleta pečena na eni strani jo z lopatico obrnemo in popečemo še na drugi strani. Pri pečenju špinačne omlete moramo biti previdni, da je ponev dobro namaščena, da se špinača ne prime na dno ponve.

Zaradi specifičnega okusa po špinači, omleta ne potrebuje dodatnega namaza, nekaj kapljic limoninega soka pa naredi omleto še bolj okusno.

Pripravite špinačno omleto, ki bo vse prijetno presenetila zaradi videza in okusa. Lučka Glaser

Tudi naslednje omlete so okusne za vse generacije, ki jih lahko pripravljamo v različnih letnih časih.:

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor