Piščančja obara po moje
Print Friendly, PDF & Email

Piščančja obara po moje je prijetnega okusa, saj vsebuje veliko zelenjave, ki  je lahko sveža ali zamrznjena. Vsekakor pa je zelo pomembna glavna sestavina tudi piščančje meso, ki da obari aromo in okus, da pa je piščančja obara še bolj nasitna in bogata, ji zakuhamo še polnozrnate vodne žličnike.

Tako pripravljena piščančja obara je priporočena jed tudi za sladkorne bolnike, ker vsebuje piščančje meso in veliko zelenjave.

Piščančja obara po moje

Piščančja obara po moje – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Piščančja obara po moje – sestavine

Za 8 – 10 obrokov:

  • 1200 g piščančjega mesa s kožo in kostmi
  • 200 g korenja
  • 300 g jedilnih bučk ( cukete, muškatne…)
  • 300 g stročjega ali navadnega graha
  • 300 g česnovih pskov
  • 200 g paprike
  • 300 g stročjega fižola
  • 4 l vode
  • morska sol po okusu

Za polnozrnate vodne žličnike:

  • 350 g pšenične polnozrnate moke
  • 2 jajca
  • 200 ml mleka
  • 5 g morske soli

Piščančja obara po moje – postopek

Najprej pregledamo piščančje meso, da je čisto, meso s kožo in kostmi naložimo v lonec in ga zalijemo z 2 litroma hladne vode, da je meso prekrito z vodo, ki jo solimo. Pokrito posodo pristavimo na štedilnik in počakamo, da zavre, nato na zmerni temperaturi kuhamo okoli 20 – 30 minut.

Piščančja obara po moje

Med tem časom, ko se meso kuha, pripravimo maso za žličnike, v skledo damo mleko, jajci, sol ter moko, vse sestavine umešamo v gosto maso, ki jo pustimo počivati v hladilniku do uporabe.

Piščančja obara po moje

Vso zelenjavo očistimo in narežemo na manjše kose od 1 – 2 cm, da so koščki primerni za en grižljaj in jo damo v lonec. Če pa imamo določeno zelenjavo že pripravljeno in zamrznjeno, uporabimo to in je pred uporabo ne odtajamo. Zalijemo z 2 litroma vode, postavimo na štedilnik in ko zavre, kuhamo približno 10 minut.

Piščančja obara po moje

Kuhano piščančje meso vzamemo iz vode (vode ne zavržemo) in pustimo, da se rahlo ohladi, nato mesu odstranimo kožo in kosti, meso pa narežemo na manjše kose v velikosti enega grižljaja.

Piščančja obara po moje

Med tem časom se je zelenjavna delno skuhala, nato dodamo zelenjavi še tekočino, v kateri se je kuhalo meso.

Piščančja obara po moje

Ko vse skupaj zavre nazaj, zakuhamo še žličnike in kuhamo še 10 minut.

Piščančja obara po moje

Nato dodamo še razkoščičeno piščančje meso in ga umešamo v piščančjo obaro, solimo po okusu in okusno kosilo je pripravljeno.

Piščančja obara po moje

Najbolje je ponuditi še vročo, če pa smo je skuhali za več dni, jo na sobni temperaturi ohladimo, nato pa v pokriti posodi hranimo v hladilniku, kjer počaka do 3 dni. Če smo jo skuhali za večkrat, jo pogrevamo samo toliko, kolikor jo bomo določen dan potrebovali.

Piščančja obara po moje

Piščančja obara po moje je pripravljena, da jo z veseljem uživamo. Lučka Glaser

Ob piščančji obari po moje, pa ponudimo domač kruh

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor