Kremna gozdna fantazija
Print Friendly, PDF & Email

Kremna gozdna fantazija je sladica sladko kislega okusa z gozdnimi sadeži, ki bo presenetila tudi najbolj zahtevne. Po tem receptu bomo pripravili sladico za približno 10 – 12 oseb. Sladica, ki se ne peče in ne kuha. Za pripravo je preprosta in ne vzame veliko časa. Pripravite jo, ne bo vam žal, saj je njen okus zelo podoben sladolednemu desertu z okusom gozdnih sadežev.

Pripomočki za kremno gozdno fantazijo

  • pekač premera 42 cm x 24 cm ali tortni model premera 28 cm
  • električni mešalnik z metlicami

Sestavine za kremno gozdno fantazijo

  • 500 g kremnega sira
  • 400 g kisle smetane
  • 300 ml sladke smetane
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 3oo g zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 11 lističev želatine (približno 20 g)
  • 400 ml mleka
  • 150 g maslenih keksov
  • 250 ml sladke smetane za dekoracijo pred postrežbo (ni obvezna)

Kako pripravimo kremno gozdno fantazijo

Kremno gozdno fantazijo pripravimo v približno 20 minutah, brez pečenja in kuhanja. Vzamemo večjo posodo in vanj stresemo kremni sir, kislo smetano, sladko smetano, zamrznjene gozdne sadeže in sladkor v prahu.

Z električnim mešalnikom na nizki hitrosti počasi združimo te sestavine v kremno teksturo.

V drugo posodico vlijemo hladno vodo in vanjo damo 11 lističev želatine ter počakamo da se zmehčajo.

Zmehčane lističe dobro odcedimo in iz posode zlijemo vodo. Odcejene lističe želatine vrnemo v prazno posodo ter jih prelijemo z 250 ml hladnega mleka.

Postavimo v mikrovalovno pečico in segrejemo na 180 °C za 3 do 4 minute, tako se bo želatina v mleku povsem raztopila.
V primeru, da ne uporabljamo mikrovalovne pečice, je postopek topljenja želatine je enak – najprej jo položimo v mrzlo vodo, da se želatina zmehča. Ko se zmehča, jo dobro odcedimo in damo v hladno mleko. Želatino in mleko segrevamo v kozici in nenehno mešamo. Takoj, ko se želatina raztopi, odstranimo z ognja. Želatine ne puščamo da, vre ali da se hladi. Tako se bo želatina popolnoma raztopila.

Takoj, ko je želatina v mleku raztopljena, jo vzamemo in še toplo postopoma vlivamo v kremo ob nenehnem mešanju z električnim mešalnikom na nizki hitrosti.

Ko smo sestavine dobro združili, kremo pustimo ob strani in se lotimo priprave piškotnega dna. Preostalih 150 ml mleka vlijemo v kozico in ga nekoliko segrejemo. Vzamemo izbrani model (pekač), v katerem bomo sladico pripravili in piškote. Vsak piškot posebej namočimo v mleko in ga položimo na dno pekača.

Postopek ponavljamo vse dokler ne zapolnimo celotnega dna.

Takoj za pripravljeno kremo polijemo čez piškotno dno in jo enakomerno porazdelimo oziroma poravnamo po pekaču.

Tako pripravljeno sladico postavimo v hladilnik in pustimo vsaj 5 – 6 ur, da se ohladi in strdi. Najbolje pa bo, da sladica v hladilniku ostane čez noč.

Pred postrežbo stepemo  še 250 ml sladke smetane, ki jo premažemo prek kreme ali z njo kako drugače okrasimo sladico.

Kremno gozdna fantazija je pripravljena, da uživate v njenem čarobnem okusu.

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 3.7]

Dodaj odgovor