Špargljeva kremna juha
Print Friendly, PDF & Email

Špargljeva kremna juha je zelo okusna juhica, za katero, poleg svežih špargljev, potrebujemo le nekaj dodatnih sestavin in približno 30 minut časa. Sledite temu receptu in si privoščite odlično kremno juhico. Poskusite jo, ne bo vam žal.

Pripomočki za špargljevo krem juho

  • palični mešalnik

Sestavine za špargljevo krem juho

Za 5 oseb:

  • 500 g svežih špargljev
  • 2 čebuli (približno 200 g)
  • 2-3 krompirji približno (400-5oo g)
  • 100 g masla
  • 1 zelenjavna kocka (priporočamo domačo)
  • 2 l vode
  • sol in poper po okusu

Kako pripravimo špargljevo krem juho

Šparglje najprej operemo in jim odstranimo trde dele na dnu rastline. Nato šparglje narežemo na kose. V večjem loncu na nižji temperaturi raztopimo maslo. Očistimo in narežemo čebulo ter jo dodamo segretemu maslu. Pražimo nekaj minut, da čebula postane mehka in postekleni.

Med tem časom očistimo in na manjše kocke narežemo krompir. Ko je čebula prepražena, ji dodamo narezane šparglje in krompir ter nekoliko posolimo.

Dobro premešamo in pražimo še približno 5 minut.

Sedaj dodamo zelenjavno kocko in prilijemo 2 l vroče vode.

Vse dobro premešamo in počakamo, da zavre. Kuhamo v pokriti posodi približno 20- 25 minut, da se šparglji in krompir zmehčajo.

Poskusimo in dodamo sol in poper po okusu. Juho odstranimo s štedilnika in pustimo, da se nekoliko ohladi. Sedaj vzamemo palični mešalnik in spasiramo na najvišji hitrosti, da dobimo kremno teksturo.

Špargljeva krem juha je pripravljena.

Postrežemo jo in uživamo v kremnem okusu.

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor