Pečena skuša
Print Friendly, PDF & Email

Pečena skuša je ribja poslastica, ki ima mehko in sočno meso in hrustljavo skorjico, vsebuje veliko maščob, zato je primerna tudi za peko na žaru in za pripravo ostalih ribjih jedi, v Skandinaviji pa jo tudi sušijo in prekadijo.

Meso skuše je temnejše barve in vsebuje veliko vitamina B12, beljakovin in tudi antioksidant selen. Skuše se prehranjujejo s sardelicami zato jih ribiči lovijo skupaj z njimi, saj se jate skuš vedno nahajajo v bližini sardelic.

Pečena skuša

Pripomočki za pripravo pečene skuše

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo pečene skuše

Za štiri osebe:

  • 4 skuše dolžine 30 cm
  • 4 žličke tržaške omake
  • sol po okusu
  • 3 žlice bele moke tip 500
  • 50 ml sončničnega olja

Za tržaško omako:

  • 40 g česna
  • 10 g peteršilja
  • 4 žlice deviškega oljčnega olj
  • morska sol

Postopek za pripravo pečene skuše

Skuše, ki so že očiščene, samo splaknemo pod tekočo vodo.

Pečena skuša

V trebušno votlino damo žličko tržaške omake, po zunanji strani posolimo in povaljamo v moki.

Tržaško omako pripravimo tako, da olupimo česen in ga damo v sekljalnik k peteršilju, dolijemo olje, dodamo ščepec soli in za par minut sekljamo in tržaška omaka je pripravljena. Poglejte podrobna navodila: domača tržaška omaka.

Pečena skuša

V ponvi segrejemo olje in v njem na zmernem ognju popečemo skuše, da po obeh straneh dobijo lepo zapečeno barvo.

Pečena skuša

Ribe so lepe v vodi, še lepše pa lepo zapečene na krožniku.

Pečena skuša

Tudi ribe spadajo pod  mesni priboljšek, ki ga lahko pripravimo v vseh letnih časih. Lučka Glaser

Nasveti, kaj lahko ponudimo zraven pečene skuše:

Poglejte in pripravite različne solate, da popestrijo naš obrok:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor