Pražena blitva z olivnim oljem in česnom
Print Friendly, PDF & Email

Blitva pražena na olivnem olju s česnom je najbolj okusna in pripravljena na najpreprostejši način. Blitvo uvrščamo med varovana živila, ki so za zdravje zelo pomembna, 100 g blitve vsebuje samo 20 kalorij in mnogo mineralov, vitaminov in vlaknin. Poznamo stebelno blitvo in listno. Stebelno blitvo gojimo zaradi stebel, ki po okusu spominjajo na beluše in tudi uporablja se tako. Listna blitva pa ima večje liste in manjša stebla in se uporablja podobno kakor špinača. Za ta recept uporabljamo listno blitvo.

Pražena blitva z olivnim oljem in česnom

Pražena blitva z olivnim oljem in česnom – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • ponev
  • kuhalnica

Pražena blitva z olivnim oljem in česnom – sestavine:

Za 2 osebi

Pražena blitva z olivnim oljem in česnom – priprava:

Blitvo blanširamo (kako si lahko pogledate tu). Olupimo česen in ga narežemo na majhne koščke. V ponev odmerimo olje in na njem na zmerni temperaturi prepražimo česen, da zarumeni in zadiši potem, naložimo blanširano blitvo v ponev in pražimo in dobro premešamo.

Pražena blitva z olivnim oljem in česnom

Po potrebi še dosolimo in popopramo.

Nasvet
Če ne marate česna, ga odstranite iz olja preden pričnete pražiti blitvo.

Ideja za serviranje

Blitvo lahko serviramo na ogrete krožnike kakor predjed. Lepo se prileže na pikniku, kot zelenjavna priloga. Lahko pa blitvo serviramo tudi ob kosilu, zraven krompirja, polente in mesa.

Pražena blitva z olivnim oljem in česnom

Dober tek vam želi Lučka.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor