Riž s satarašem
Riž s satarašem je brezmesni obrok, ki ga lahko zelo hitro pripravimo in je primeren za čas, ko nam zmanjkuje časa za pripravo kosila ali večerje za katero bi potrebovali veliko več časa. Priprava je enostavna in ne potrebujemo kuharskega znanja, da pripravimo ta zdrav obrok.
Pripomočki za pripravo riža s satarašem:
- lonec
- merica
- skodelica
- kuhalnica
- štedilnik
Sestavine za pripravo riža s satarašem
Za dve osebi:
- 150 ml podolgovatega riža (riž enostavno odmerite v merilniku tekočin)
- 300 ml kozarec sataraša za ozimnico, uporabimo lahko tudi svežo zelenjavo po receptu za pripravo sataraša
- 300 ml vode
- sol po okusu
Postopek za pripravo riža s satarašem:
Pripravimo riž in kozarec sataraša oz. sataraš pripravimo iz sveže zelenjave.
V lonec odmerimo vodo in v skodelico riž .
V lonec v katerega smo nalili vodo, stresemo riž in ga kuhamo po navodilu proizvajalca, navedenem na embalaži.
Paziti moramo, da se riž ne razkuha, zato ga je potrebno večkrat preizkusiti.
Na riž, ki mu do tega, da bi bil popolnoma kuhan manjka še minuta ali dve, stresemo sataraš, vse skupaj dobro premešamo in na zmernem ognju pustimo vreti še minuto ali dve in pazimo, da se riž ne razkuha.
Riž s satarašom serviramo v skodelici.
Poizkusite to kombinacijo in ne bo vam žal, še večkrat boste ponovili to isto kombinacijo. Lučka Glaser
Preberite kako koristno še lahko uporabite shranek sataraša: Sataraš z jajci.