Shranjevanje dimljenih mesenih klobas
Print Friendly, PDF & Email

Shranjevanje dimljenih mesenih klobas je lahko težavno, če jih imamo večje število, nimamo pa primerne shrambe, zato je idealna rešitev, da jih vakuumiramo in shranimo v zamrzovalniku.  S tem preprečimo širjenje vonja po zamrzovalniku, hkrati pa vakuumirane in zamrznjene dimljene klobase obdržijo okus in vonj nespremenjen, njihova uporabnost pa se podaljša.

Dimljene mesene klobase so polizdelek in jih moramo pred uporabo še toplotno obdelati.

Shranjevanje dimljenih mesenih klobas

Pripomočki za shranjevanje dimljenih mesenih klobas

  • aparat za vakuumiranje
  • folija za vakuumiranje
  • zamrzovalnik

Sestavine za shranjevanje dimljenih mesenih klobas

  • dimljene mesene klobase v poljubni količini

Postopek shranjevanja dimljenih mesenih klobas

Izbrane dimljene mesene klobase obrišemo s suho kuhinjsko krpo ali papirnatim prtičkom, da odstranimo zunanje sledove dimljenja ali nesnago, ki se zelo rada prime dimljenih klobas med transportom in prenašanjem.

Shranjevanje dimljenih mesenih klobas

Dimljenim klobasam odstranimo špile, s katerimi so bile klobase zašpiljene pri izdelavi, da nam pri vakuumiranju ne poškodujejo folije, ko iz nje iztisnemo zrak.

Shranjevanje dimljenih mesenih klobas

Za vakuumiranje uporabljamo za ta namen pripravljeno folijo, ki jo lahko kupimo v različnih dimenzijah in jih prodajajo v vseh malo bolj založenih trgovinah.

Shranjevanje dimljenih mesenih klobas

Pri vakuumiranju se držite navodil, ki so priloženi ob nakupu aparata za vakuumiranje in z njim ne boste imeli težav, vaši shranki pa bodo ostali kvalitetni. Vakuumirane dimljene klobase damo v zamrzovalnik na hitro zamrzovanje. Tako shranjene so uporabne najmanj 6 mesecev.

Shranjevanje dimljenih mesenih klobas

Ni lepšega trenutka kot takrat, ko klobaso vzamemo iz folije in se po kuhinji razširi vonj po dimljenju. Lučka Glaser

Dimljeno klobaso lahko uporabimo pri pripravi različnih jedi, pripravila sem vam recepte:

In še nasveti kako kuhati in shranjevati druge suhe mesnine:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor