Italijanska mineštra iz fižola in klobas
Print Friendly, PDF & Email

Italijanska mineštra iz fižola in klobas je gosta, okusna, nasitna in vitaminsko bogata. Pripravljena je hitro in zanjo ne potrebujemo veliko sestavin, niti začimb.

Recepti za italijanske mineštre, ki jim Italijani pravijo juhe, čeprav so goste in sestavljene iz različnih sestavin, zaradi svojih nenavadnih kombinacij, so zanimivi in privlačni. Italijani uporabljajo v večini oljčno olje, ki ga včasih zamenjajo s svinjsko mastjo, veliko pa uporabljajo paradižnik in več vrst začimb kot so, majaron, bazilika, kumina, rožmarin, origano.

Italijanska mineštra iz fižola in klobas

Pripomočki za italijansko mineštro iz fižola in klobas

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za italijansko mineštro iz fižola in klobas

Za štiri osebe:

Postopek za pripravo italijanske mineštre iz fižola in klobas:

Klobaso narežemo na tanke koleščke, stresemo jih v lonec in jih med mešanjem prepečemo na zmernem ognju, da spremenijo barvo, ker klobase vsebujejo dovolj maščobe, je ni potrebno dodajati.

Italijanska mineštra iz fižola in klobas

Popečene klobase poberemo iz lonca, v njega vlijemo oljčno olje in, ko je olje segreto, dodamo na drobno narezano čebulo in česen in ju prepražimo toliko, da čebula postekleni, nato dodamo paradižnikovo mezgo in vse skupaj zavremo za 2 do 3 minute.

Italijanska mineštra iz fižola in klobas

V posebnem loncu skuhamo testenine po navodilu proizvajalca in jih na cedilu precedimo, vodo shranimo, saj jo lahko uporabimo za dolivanje mineštre.

Italijanska mineštra iz fižola in klobas

V lonec k prepraženi čebuli in paradižnikovi mezgi dodamo prepečene narezane klobase, fižol iz pločevinke in kuhane testenine, dobro premešamo, poizkusimo in po potrebi dosolimo. V primeru, da se nam zdi mineštra pregosta, lahko dolijemo vodo od kuhanja testenin.

Italijanska mineštra iz fižola in klobas

Mineštro ponudimo še vročo, v skodelici ali krožniku, v vsakem primeru bo enako okusna.

Italijanska mineštra iz fižola in klobas

Klobasa, fižol in testenine so v italijanski kulinariki nerazdružljive. Lučka Glaser

Za zraven italijanske mineštre iz fižola in klobas  pa si odrežite veliki kos domačega kruha:

  1. Bel kruh z drožmi.
  2. Rahle bučne kajzerice.
  3. Rahle bige brez gnetenja.
  4. Pirin kruh s cvetom žafranike.
  5. Pirin kruh s kislim testom.
  6. Koruzni kruh.
  7. Ržen kruh z drožmi.
  8. Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo.
  9. Ovsen kruh s kvasno emulzijo.
  10. Črn kruh s kvasno solno emulzijo.
  11. Mlečen bel kruh iz kruhomata.
  12. Konopljin kruh iz kruhomata.
  13. Hitro pripravljen polnozrnat kruh iz aparata za peko kruha.
  14. Enostaven polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči.
  15. Enkrat vzhajan ajdov kruh z orehi.
Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor