Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov
Print Friendly, PDF & Email

Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov v steklenih kozarcih je enostavno, hitro in nas reši iz zadrege, kako shraniti manjše kose prekajenih izdelkov, da obdržijo svojo svežino, vonj in okus. s tem postopkom se izognemo vakumiranju ali zavijanju v folije za shranjevanje živil in prestavljanju po hladilniku do naslednje uporabe.

Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov

Pripomočki za shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov

  • kozarec za vlaganje s pokrovom, velikost primerna glede na velikost suho-mesnih izdelkov
  • hladilnik

Sestavine za shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov:

  • suhomesni izdelki
  • 10 ml olja po želji

Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov

Pripravimo si kose prekajenih mestnih izdelkov, ki jih nameravamo shraniti za kasnejši čas.

Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov

Pripravimo si še čisti kozarec s pokrovom, ki dobro tesni in je primerne velikosti, kozarec naj bo suh in ogret na sobno temperaturo, vanj naložimo kose prekajenih mesnih izdelkov, in jih pri tem ne natlačimo. Rob kozarca in dno pokrovčka naoljimo z oljem in tesno zapremo. Kozarec hranimo v hladilniku, uporabnost tako shranjenih suhomesnatih izdelkov pa je najmanj 3 mesece.

Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov

Hitro in enostavno shranjevanje brez plastike, vakumiranja ali zamrzovanja. Lučka Glaser

Pri ponudbi prekajenih suhomesnih izdelkov ne pozabimo zraven ponuditi različnih dobrot iz shrambe:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor