Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov
Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov v steklenih kozarcih je enostavno, hitro in nas reši iz zadrege, kako shraniti manjše kose prekajenih izdelkov, da obdržijo svojo svežino, vonj in okus. s tem postopkom se izognemo vakumiranju ali zavijanju v folije za shranjevanje živil in prestavljanju po hladilniku do naslednje uporabe.
Pripomočki za shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov
- kozarec za vlaganje s pokrovom, velikost primerna glede na velikost suho-mesnih izdelkov
- hladilnik
Sestavine za shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov:
- suhomesni izdelki
- 10 ml olja po želji
Shranjevanje prekajenih mesnih izdelkov
Pripravimo si kose prekajenih mestnih izdelkov, ki jih nameravamo shraniti za kasnejši čas.
Pripravimo si še čisti kozarec s pokrovom, ki dobro tesni in je primerne velikosti, kozarec naj bo suh in ogret na sobno temperaturo, vanj naložimo kose prekajenih mesnih izdelkov, in jih pri tem ne natlačimo. Rob kozarca in dno pokrovčka naoljimo z oljem in tesno zapremo. Kozarec hranimo v hladilniku, uporabnost tako shranjenih suhomesnatih izdelkov pa je najmanj 3 mesece.
Hitro in enostavno shranjevanje brez plastike, vakumiranja ali zamrzovanja. Lučka Glaser
Pri ponudbi prekajenih suhomesnih izdelkov ne pozabimo zraven ponuditi različnih dobrot iz shrambe:
- Jajca vložena v kisu.
- Vložene naribane (solatne) kumarice.
- Hladno vložene solatne kumare v kisu.
- Hladno vložene kumarice v kisu.
- Kumare narezane v kisu.
- Pasterizirane vložene kisle kumarice.
- Bolgarska solata za ozimnico.
- Semena kapucink v kisu.
- Vložene bučke po mediteransko.
- Solata z zelenim paradižnikom in fižolom za ozimnico.
- Mešana solata za ozimnico – pasterizirana.
- Fermentirana zelenjava.
- Rdeča pesa vložena v kisu.
- Stročji fižol v kisu za ozimnico.
- Dežnikarice vložene v kisu.
- Rumeni ježki vloženi v kisu.
- V kisu vloženi jurčki.
- Štorovke ali mraznice v kisu.
- Lisičke vložene v kisu.