Paradižnik z baziliko v lastnem soku
Paradižnik z baziliko v lastnem soku je shranek brez konzervansov, ki si ga pripravimo, ko imamo na razpolago obilno zrelega
Preberi večParadižnik z baziliko v lastnem soku je shranek brez konzervansov, ki si ga pripravimo, ko imamo na razpolago obilno zrelega
Preberi večSataraš je shranek, ki si ga pripravimo za kasnejšo uporabo, saj si z tako pripravljeno zelenjavo popestrimo vsakdanji jedilnik. Sataraš
Preberi večSlive, ti slastni vijolični sadeži! Iz njih se kuha najbolj slastna slivova marmelada, radi jih dajemo v sredino krompirjevega testa
Preberi večSeptember je tu in z njim so nazaj tudi naši tedenski jedilniki, ki jih bomo ponovno objavljali vsak ponedeljek. Pa
Preberi večHruške lahko shranimo v obliki kompota, jih predelamo v marmelade z različnimi dodatki (na primer s kokosom ali z meliso)
Preberi večPehtran je začimba, ki ne sme manjkati v nobenem gospodinjstvu in tudi ne na vrtu, njegova vzgoja je zelo enostavna,
Preberi večSlivova marmelada je tista, ki že med samim kuhanjem tako omamno diši, da bi jo najraje zajemala kar iz lonca.
Preberi večZelenjava v kozarcu je že kar na pol pripravljen obrok, katerega lahko uporabimo kot dodatek k najrazličnejšim živilom in je
Preberi večSemena kapucink v kisu si pripravimo v času, ko cvet kapucink dozori in nastajajo zelena semena, ki jih naberemo. Kapucinke
Preberi večZa aronijo pravijo, da je vitaminska bomba, rabarbara pa s svojimi zdravilnimi značilnostmi predstavlja zakladnico zdravja. Torej, kombinacija obeh, združenih
Preberi večKo pride sezona sliv in ne vemo, kam bi z njimi, iz njih naredimo marmelado, cmoke, likerje in vsekakor tudi
Preberi večDomača slivova marmelada je okusna marmelada s katero se radi posladkamo vsi. Odlična je z maslom in kruhom za zajtrk
Preberi večHladno vložene solatne kumare v kisu si pripravimo v času, ko je kumar v izobilju in jih shranimo za kasnejši
Preberi večHruškova čežana brez sladkorja je omaka, ki jo pripravimo kot shranek, ki si ga pripravimo, ko imamo na razpolago preveliko
Preberi večRada kuham in jem vse vrste marmelad, toda marelična marmelada je posebna. Nekateri ji pravijo tudi kraljica marmelad. Pogoji za
Preberi večObstaja veliko receptov za vložene kisle kumarice. Osebno sem jih preizkusila kar nekaj in ugotovila, da je ta eden od
Preberi večPoletje nas razvaja z najrazličnejšim sadjem. Pogosto ga je preveč, da bi ga lahko sproti porabili, zato ga je smotrno
Preberi več