Domača mocarela
Mocarelo jemo na veliko načinov in prav vsak način je zelo okusen. Tokrat pripravimo domačo mocarelo, za še bolj okusen
Preberi večMocarelo jemo na veliko načinov in prav vsak način je zelo okusen. Tokrat pripravimo domačo mocarelo, za še bolj okusen
Preberi večŠpinača za ozimnico je shranek, ki nam popestri zimske dni in nas povrne v čas, ko so bili vrtovi in
Preberi večHitro pripravljena slivova marmelada je shranek, ki ga pripravimo, ko nam primanjkuje časa za dolgotrajno kuhanje in mešanje marmelade. Slive
Preberi večStročji fižol v slanici za ozimnico je praktična rešitev za shrambo stročjega fižola v poletnem in jesenskem času, ko je
Preberi večBreskova marmelada s stevio je brez dodanega sladkorja kuhana marmelada iz sladkih, zrelih breskev, ki smo ji dodali rastlino stevio,
Preberi večAjbiš, z drugim imenom slez, je rastlina, iz katere v času cvetenja, iz nabranih cvetov pripravimo sirup. Rastlina je zdravilna
Preberi večBučke vložene v slanici za ozimnico so odličen shranek za zimske mesece, ko bučk ni več na našem vrtu. S tako
Preberi večMarmelada je vedno najboljša domača, sploh pa če je le-ta slivova. Pripravimo okusno slivovo marmelado, ki je odlična za zajtrk
Preberi večStročji fižol izvira iz Mehike, Srednje in Južne Amerike od koder izvirajo vse stročnice, ki so največji vir beljakovin in
Preberi večLučnik je rastlina dvoletnica, ki zraste tudi do dva metra visoko. Prvo leto naredi samo listni venec pri zemlji, naslednje
Preberi večStročji fižol za ozimnico, je okusen in hranljiv shranek, ki ga uporabimo v kasnejšem obdobju, ko stročjega fižola ni več
Preberi večMajaron, kot zelišče je trajnica, ki pa zaradi mraza velikokrat ne prezimi in jo v notranjosti Slovenije gojimo kot enoletno
Preberi večMarelična marmelada s stevio je diabetična marmelada, ki ne vsebuje dodanega sladkorja, ampak rastlino stevio, ki je po naravi zelo
Preberi večLisičke, ki jih nabiramo od pozne pomladi do pozne jeseni lahko shranimo tako, da jih vložimo v kisu in jih
Preberi večPasterizacija češnjevega kompota za ozimnico je postopek shranjevanja češenj, pri katerem v kozarce naložimo češnje, jim dodamo sladkor po želji
Preberi večPoleg osvežilnega okusa, se temni plodovi črnega ribeza ponašajo s številnimi zdravilnimi učinki. Črni ribez bi naj blagodejno deloval pri
Preberi večKo imamo presežke solatnih kumaric, jih lahko primerno pripravljene zamrznemo in, ko ni več sezone kumaric, si lahko naredimo enolončnico,
Preberi več