Zamrzovanje koruze
Print Friendly, PDF & Email

Odličen shranek, ki zaradi posebno prijetnega, rahlo sladkega okusa, izredno popestri okus naših enolončnic. Zamrznjeno koruzo lahko dodajamo tudi v omake ali pa rižote, odvisno od izvirnosti kuharice ali kuharja. Koruza, ki je primerna za zamrzovanje pa mora biti še mlečna, to pomeni, da je zrno, ob pritisku,še mehko.

Svežo koruzo v zrnju, ki je še mlečna pridelamo ali kupimo samo v omejenem času, zato si jo svežo zamrznemo, saj je zamrzovanje koruze enostavno, kasneje pa jo bomo lahko uživali kadarkoli si jo bomo zaželeli.

Koruza za zamrzovanje

Pripomočki za zamrzovanje koruze

  • PVC vrečke za živila ali posodice primerne za zamrzovanje

Sestavine za zamrzovanje koruze

  • mlada, mlečna koruza v želeni količini

Priprava koruze na zamrzovanje

Domači koruzi najprej zavihamo ličje iz vrha proti peclju in odstranimo svilnate koruzne laske, kupljena koruza ima največkrat že odstranjeno ličje in laske.

Koruza za zamrzovanje

Sedaj koruznim storžem oluščimo zrnja iz storžev in jih istočasno pregledujemo, da so lepa, zdrava.

Koruza za zamrzovanje

Nato koruzo shranimo v vrečke ali plastične posodice, na shranek pa napišemo datum shranka koruze. Koruza se pri zamrzovanju ne zalepi skupaj, zato jo lahko zamrznemo za večkratno uporabo skupaj v eni vrečki ali po želji.

Koruza za zamrzovanje

S koruzo se nasitimo na zelo zdrav način, ker vsebuje veliko vitamina B1 in še veliko drugih koristnih snovi za naše telo. Lučka Glaser

Koruza za zamrzovanje

Pripravila sem vam nasvet, kako še lahko pripravimo mlečno koruzo:

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 3.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor