Inka kumarice vložene v kisu
Print Friendly, PDF & Email

Inka kumarice, ki jih vložimo v kis, so okusne, kompaktne in jih lahko ponudimo kot prilogo vsem kuhanim in pečenim mesnim jedem v kombinaciji z ostalimi shranki v kisu, ki smo jih pripravili za ozimnico.

Inka kumarice izvirajo iz Južne Amerike  in jih poznajo pod imenom achocha, so plezalke in med rastjo rabijo oporo. Mlade plodove inka kumaric lahko zaužijemo sveže, lahko pa jih tudi kuhamo, popečemo ali pa vložimo. Plodovi zrastejo 4 do 5 cm in jih nabiramo še mlade, bolj zrele pa imajo trda semena, ki jih je treba odstraniti.

Inka kumarice v vložene kisu

Pripomočki za pripravo inka kumaric vloženih v kisu:

  • 500 ml kozarec za vlaganje s pokrovom

Sestavine za pripravo inka kumaric vloženih v kisu:

Za 500 ml kozarec s pokrovom:

  • 300 g inka kumaric
  • 5 do 6 zrn krebuljice – po želji
  • 1/2 žličke kopra
  • 5 do 6 zrn popra
  • 50 ml 9% alkoholnega kisa za vlaganje
  • 1/2 žličke morske soli oziroma po okusu
  • 150 ml vode
  • 8 do 10 semen kapucink – po želji

Postopek za pripravo v kis vložene inka kumarice

Inka kumarice nabiramo še mlade, velike 4 do 5 cm, če jih pustimo da dozorijo, postanejo bolj rumenkaste in tudi trde.

Inka kumarice v vložene kisu

Za vlaganje si pripravo alkoholni kis, vodo in sol, ki so osnovne sestavine, od ostalih začimb pa je izbira vaša kaj boste uporabili,  lahko uporabite tudi mešanico začimb za vlaganje kumaric.

Inka kumarice v vložene kisu

Oprane inka kumarice prepolovimo in jim odstranimo semena, če so semena črna, jih lahko posušimo in shranimo za seme, prerezane kumarice naložimo v kozarec, v kozarec jih ne tlačimo, tako da bo kis oblil vse kumarice in ne bodo nastali zračni mehurčki.

Inka kumarice v vložene kisu

Naloženim kumaricam dodamo izbrane začimbe, če imamo na razpolago semena kapucink, ki so še zelena, jih lahko tudi dodamo, saj z njimi popestrimo okus in izgled vloženih inka kumaric. Pripravimo si tudi mešanico alkoholnega kisa in vode v razmerje 1:3. Preden inka kumarice zalijemo s kisom, dodamo še sol in nato čez damo še distančnike, če jih nimamo na razpolago, si lahko pomagamo s palčicami od sladoleda, ki jih v kozarec položimo kot prikazuje fotografija spodaj, da inka kumarice ostanejo prekrite s kisom.Inka kumarice v vložene kisu

Ko se prepričamo, da se je kis lepo razlil po kozarcu in so kumarice prekrite, kozarec zapremo, ga opremimo z etiketo s podatkom o vsebini in času shranka. Tako pripravljene inka kumarice so lahko uporabne najmanj eno leto, če jih hranimo v temnem neogrevanem prostoru.

Inka kumarice v vložene kisu

Polepšajte si dolga zimske dni s shranki iz krajev kjer zime ni: Lučka Glaser

Omaka iz inka kumaric in paradižnika je sladkobno kislega okusa, poglejte recept na povezavi in presenetite svoje najbližje. Poleg lahko postrežemo testenine, krompir, riž, …

Pripravila sem vam nekaj idej, kaj ponuditi zraven inka kumaric vloženih v kisu:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor