Domač kečap
Kečap je zelo priljubljen dodatek k hrani. In ko boste poskusili domač kečap, se boste prepričali, da je vreden vsega
Preberi večPripravite svojo shrambo za zimo z okusno domačo ozimnico! V kategoriji “Ozimnica” najdete preproste recepte za vlaganje zelenjave, pripravo marmelad, sokov, kislih kumaric in drugih domačih dobrot. Odkrijte preverjene načine za ohranjanje svežine in okusa sezonskih pridelkov, da boste uživali v njih vse leto. Poskrbite, da bo vaša shramba polna domačih zakladov!
Kečap je zelo priljubljen dodatek k hrani. In ko boste poskusili domač kečap, se boste prepričali, da je vreden vsega
Preberi večKompoti so odličen način, da si za kasnejše obdobje shranimo različno sadje, ki ga nato lahko pojemo samostojno kot sladico
Preberi večKo je letina sadja obilnejša kot za sprotno rabo, je najprimerneje, da jo shranimo za hladnejše dni. Breskve lahko predelamo
Preberi večV času, ko je na vrtu veliko sadja, si lahko na enostaven način pripravimo razne sokove. Eden takšnih je tudi sok iz
Preberi večDa se pred božičnimi prazniki ne bomo znašli v dilemi kaj podariti, lahko že sedaj spreminjamo plodove z vrta v
Preberi večImate nekaj breskev in ne veste kako bi jih porabili? Pripravite lahko čudovit breskov kompot z meto in Limoncellom. Tako
Preberi večKo nam na vrtu kumarice za vlaganje prerastejo, jih poberemo in iz svežih naredimo odlične kvašene kumare. Kvašene kumare zaradi
Preberi večGrah je zelo blagodejen za naše zdravje, ker vsebuje ravno pravo razmerje magnezija in nukleinskih kislin, prav tako pa tudi veliko
Preberi večRdeči ribez je jagodičevje in če ga pravilno zamrznemo, bo, ko ga odtajamo, enak svežemu. Zato vse pogosteje zamrzujemo domače
Preberi večGrah lahko tudi zamrznemo, če nam bogato obrodi in ne moremo svežega vsega porabiti. Domači pridelki so veliko boljši kakor
Preberi večBlitva je zelenjava, ki nam pride zelo prav v vseh letnih časih in poživi jedilnike. Blitva ima na 100 gramov
Preberi večDrobnjak vsebuje veliko vitamina A, C tudi vitamin B2 in gorčična olja. 100 g drobnjaka vsebuje 50 mg vitamina C,
Preberi večSe želite posladkati z marmelado, pa ne smete ali ne želite uživati prevelikih količin sladkorja? Kljub temu, da se sladkorju
Preberi večVčasih naberemo preveč gob, da bi jih lahko porabili na enkrat. Spet drugič pa premalo, da bi zadostovalo za pripravo
Preberi večRdeče češnje rada jem, črne pa še rajši … Če imate tudi vi radi te sladke sadeže, jih morate nujno
Preberi večČešnje so odlično sadje in prav je, da jih v sezoni na tak ali drugačen način shranimo kot ozimnico in
Preberi večBezgova marmelada (oziroma žele) je aromatična in zelo dobra. Oboževali jo bodo vsi ljubitelji bezga. Marmelada se lahko namaže na
Preberi več