Zamrzovanje rdečega ribeza
Rdeči ribez je jagodičevje in če ga pravilno zamrznemo, bo, ko ga odtajamo, enak svežemu. Zato vse pogosteje zamrzujemo domače
Preberi večRdeči ribez je jagodičevje in če ga pravilno zamrznemo, bo, ko ga odtajamo, enak svežemu. Zato vse pogosteje zamrzujemo domače
Preberi večGrah lahko tudi zamrznemo, če nam bogato obrodi in ne moremo svežega vsega porabiti. Domači pridelki so veliko boljši kakor
Preberi večBlitva je zelenjava, ki nam pride zelo prav v vseh letnih časih in poživi jedilnike. Blitva ima na 100 gramov
Preberi večDrobnjak vsebuje veliko vitamina A, C tudi vitamin B2 in gorčična olja. 100 g drobnjaka vsebuje 50 mg vitamina C,
Preberi večSe želite posladkati z marmelado, pa ne smete ali ne želite uživati prevelikih količin sladkorja? Kljub temu, da se sladkorju
Preberi večVčasih naberemo preveč gob, da bi jih lahko porabili na enkrat. Spet drugič pa premalo, da bi zadostovalo za pripravo
Preberi večRdeče češnje rada jem, črne pa še rajši … Če imate tudi vi radi te sladke sadeže, jih morate nujno
Preberi večČešnje so odlično sadje in prav je, da jih v sezoni na tak ali drugačen način shranimo kot ozimnico in
Preberi večBezgova marmelada (oziroma žele) je aromatična in zelo dobra. Oboževali jo bodo vsi ljubitelji bezga. Marmelada se lahko namaže na
Preberi večTako kot uživamo v sočnih in dišečih jagodah sedaj, ko jih lahko oberemo na domačem vrtu, lahko uživamo tudi pozimi.
Preberi večKoprive lahko spravite tudi v zamrzovalnik in jih uporabljate skozi celo leto v prehrani. Blanširana kopriva ima v 100 g
Preberi večV kulinariki zelo rada uporabljam naravne okuse različnih zelišč in začimb. V mesecih, ko je mogoče, uporabljam sveže, vendar še
Preberi večKatere so vaše najljubše začimbe? Ali določene začimbe pogosto uporabljate za najrazličnejše juhe, omake, zavitke? Predlagam vam, da si pripravite
Preberi večV zimskem času nas bo pogosto zeblo. Prijetno nam bo, ko se bomo stisnili pod odejo in pogreli s skodelico
Preberi večZdaj je sezona kakijev, ko kar ne vemo, kaj bi z njimi naredili. Če ga imate veliko in je že
Preberi večMnogi, ki so jo že poskusili, pravijo, da je domača šipkova marmelada najboljša marmelada. Seveda govorimo o domačih marmeladah, ki
Preberi večGozd nam daje vrhunske kulinarične specialitete, le po njih moramo in seveda treba jih je najti. Skoraj vse vrste užitnih
Preberi več