Mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu
Mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu je narejen iz kvalitetnih sestavin, ki so primerne, da jih z veseljem uživajo naši otroci in tudi mi odrasli. Namaz je nežnega okusa, se lepo namaže na kos kruha, toast, prepečenec, … Mesno zelenjavni namaz je zelo hitro narejen in bo tudi prijetno presenetil goste, ki nas bodo obiskali.
Mnogo let sem delala v vrtcu in velikokrat jedla mesno zelenjavni namaz, ker je bil zelo okusen sem si zaželela, da bi namaz naredila tudi doma in ga delila z vami, zato sem povprašala glavno kuharico v vrtcu, da mi je zaupala ta čudovit recept.
Pripomočki za pripravo mesno zelenjavnega namaza
- sekljalnik
Sestavine za mesno zelenjavni namaz
Za 8 obrokov:
- 350 g posebne piščančje salame ( Poli, Neža, …)
- 50 g majoneze
- 70 g masla (ogreto na sobno temperaturo)
- 70 g očiščenega korenčka
- 70 g kislih kumaric
- 1 trdo kuhano jajce
- vejica peteršilja
Priprava mesno zelenjavnega namaza
Najprej damo v lonec hladno vodo in jajce, ko voda zavre, naj vre 10 minut, nato odstavimo s štedilnika in zamenjamo vročo vodo s hladno, da se jajce hitreje ohladi in lažje olupi, delno ohlajeno jajce olupimo in narežemo na manjše dele.
Med kuhanjem jajca lahko odtehtamo kisle kumarice in surov korenček ter ju narežemo na približno 1 cm velike kocke, narežemo tudi poli salamo na debelejše rezine, ki jih prepolovimo, odtehtamo še maslo, ki je ogreto na sobno temperaturo in majonezo.
Vse sestavine naložimo v sekljalnik.
In dobro sesekljamo, da se sestavine dobro premešajo in mesno zelenjavni namaz postane lepo mazljiv.
Mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu lahko namažemo na kruh, prepečenec, toast, krekerje …, dekoriramo lahko namaz s peteršiljem, kumaricami in korenčkom.
Če naredimo več namaza, ga shranimo v posodi, ki jo lahko pokrijemo in shranimo v hladilnik na + 5 °C, tako shranjen namaz je uporaben najmanj 5 dni, če ga prej ne pojemo.
Če si želite okusen namaz, si pripravite mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu. Lučka Glaser
Pripravila sem vam tudi povezave do raznovrstnih domačih namazov in dišečega kruha:
- Bučni namaz s črno redkvico.
- Jajčni namaz.
- Zdrav tahini ali sezamovo maslo.
- Zdrav humus, pripravljen klasično.
- Namaz iz avokada in tune.
- Skutni namaz s kapucinkami.
- Namaz iz jurčkov.
- Gobova pašteta.
- Česnov namaz.
- Fižolov namaz.
In še dišeči domači kruhi:
- Bel kruh z drožmi.
- Rahle bučne kajzerice.
- Rahle bige brez gnetenja.
- Pirin kruh s cvetom žafranike.
- Koruzni kruh.
- Polnozrnat kruh s solno kvasno emulzijo.
- Ovsen kruh s kvasno emulzijo.
- Črn kruh s kvasno solno emulzijo.
- Mlečen bel kruh iz kruhomata.
- Hitro pripravljen polnozrnat kruh iz aparata za peko kruha.