Mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu
Print Friendly, PDF & Email

Mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu je narejen iz kvalitetnih sestavin, ki so primerne, da jih z veseljem uživajo naši otroci in tudi mi odrasli. Namaz je nežnega okusa, se lepo namaže na kos kruha, toast, prepečenec, …  Mesno zelenjavni namaz je zelo hitro narejen in bo tudi prijetno presenetil goste, ki nas bodo obiskali.

Mnogo let sem delala v vrtcu in velikokrat jedla mesno zelenjavni namaz, ker je bil zelo okusen sem si zaželela, da bi namaz naredila tudi doma in ga delila z vami, zato sem povprašala glavno kuharico v vrtcu, da mi je zaupala ta čudovit recept.

Mesno zelenjavni namaz kot v vrtcu

Pripomočki za pripravo mesno zelenjavnega namaza

  • sekljalnik

Sestavine za mesno zelenjavni namaz

Za 8 obrokov:

  • 350 g posebne piščančje salame ( Poli, Neža, …)
  • 50 g majoneze
  • 70 g masla (ogreto na sobno temperaturo)
  • 70 g očiščenega korenčka
  • 70 g kislih kumaric
  • 1 trdo kuhano jajce
  • vejica peteršilja

Priprava mesno zelenjavnega namaza

Najprej damo v lonec  hladno vodo in jajce, ko voda zavre, naj vre 10 minut, nato odstavimo s štedilnika in zamenjamo vročo vodo s hladno, da se jajce hitreje ohladi in lažje olupi, delno ohlajeno jajce olupimo in narežemo na manjše dele.

Med kuhanjem jajca lahko odtehtamo kisle kumarice in surov korenček ter ju narežemo na približno 1 cm velike kocke, narežemo tudi poli salamo na debelejše rezine, ki jih prepolovimo, odtehtamo še maslo, ki je ogreto na sobno temperaturo in majonezo.Mesno zelenjavni namaz kot v vrtcu

Vse sestavine naložimo v sekljalnik.

Mesno zelenjavni namaz kot v vrtcu

In dobro sesekljamo, da se sestavine dobro premešajo in mesno zelenjavni namaz postane lepo mazljiv.

Mesno zelenjavni namaz kot v vrtcu

Mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu lahko namažemo na kruh, prepečenec, toast, krekerje …,  dekoriramo lahko namaz s peteršiljem, kumaricami in korenčkom.

Če naredimo več namaza, ga shranimo v posodi, ki jo lahko pokrijemo in shranimo v hladilnik na + 5 °C, tako shranjen namaz je uporaben najmanj 5 dni, če ga prej ne pojemo.

Mesno zelenjavni namaz kot v vrtcu

Če si želite okusen namaz, si pripravite mesno zelenjavni namaz, kot v vrtcu. Lučka Glaser

Pripravila sem vam tudi povezave do raznovrstnih domačih namazov in dišečega kruha:

In še dišeči domači kruhi:

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor