Namaz iz avokada in tune
Print Friendly, PDF & Email

Namaz iz avokada in tune je zdrav, nežen, rahlo slan in blagim okusom po tuni. Namaz se zelo lepo maže na doma pečen kruh, krekerje … Narejen je iz samo dveh sestavin, zato je enostaven in hitro pripravljen. Avokado zmanjša slanost namaza. Zaradi bogastva kakovostnih maščobnih kislin je to južno sadje osnova zdravega in okusnega obroka. Vendar ima avokado še več: vsebuje posebno vrsto sladkorja, ki poživlja kronično utrujene in pomaga predebelim do vitke postave, je idealen vir beljakovin za doječe mamice, … Avokado vsebuje veliko B6 in E vitamina, plodovi s svojim zdravim, kot maslo mehkim rumeno zelenim mesom, nadomeščajo številne druge, manj primerne maščobe. Z avokadom vnesemo v presnovo najboljše beljakovine, najfinejše maščobe in najbolj zdrave ogljikove hidrate.

Namaz iz avokada in tune – pripomočki:

  • sekljalnik (vilice)
  • žlica
  • skodelica za postrežbo
  • nož za mazanje

Namaz iz avokada in tune – sestavine

Za pripravo cca. 230 g namaza:

  • 150 g avokada
  • 80 g tune v oljčnem olju ( konzerva tune )

Namaz iz avokada in tune – priprava:

Avokado prerežemo na polovico z žlico odstranimo pečko. Potem z žlico izluščimo ven meso avokada, da pada kar v sekalnik.

V posodo odstranimo večino olja iz konzerve, ker ga v namazu ne bomo uporabili. Tune iz konzerve naložimo na avokado v sekljalnik.

Sekljalnik pokrijemo in za par sekund začnemo sekljati. Preverimo in, ko je namaz dobro sesekljan je pripravljen za postrežbo. Če pa želimo, da ima namaz večje koščke, pretlačimo sestavine samo z vilicami. Kruh ali krekerje namažemo z namazom iz avokada in okusen obrok, zdrav prigrizek je pripravljen.

Priporočam domač kruh kot npr: mlečni bel kruh,  konopljin kruh,  hitro pripravljen polnozrnati kruh,  enostaven polnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči,  enkrat vzhajan ajdov kruh z orehi.

Želim vam dober tek Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 26 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor