Jajčni namaz s slanino
Potrebujemo le nekaj sestavin, ki jih imamo praktično vsi v hladilniku. Vse skupaj zmečemo v mešalnik in naredimo gladko zmes. Odličen namaz je pripravljen z malo truda in sestavinami.
Pripomoček za jajčni namaz s slanino:
- mešalnik
Sestavine za jajčni namaz s slanino:
Za štiri osebe:
- 2 kuhani jajci
- pet kislih kumaric
- jušna žlica majoneze (lahko tudi dve, če želite bolj kremasto strukturo)
- ščepec soli, popra
- 100 g hamburške slanine
- žlička kisle smetane
- pol sveže čebule
- vejica svežega peteršilja
- po želji lahko še: olive, kapre
Postopek priprave jajčnega namaza s slanino:
Jajci skuhamo, kisle kumarice narežemo na drobno, slanino na koščke. V mešalnik damo kuhani jajci, čebulo, slanino, peteršilj, začimbe, kislo smetano, majonezo; vse, samo kisle kumare pustimo ob strani, saj sicer izpustijo preveč tekočine in je namaz preveč tekoč.
Drobno sesekljamo oz. zmešamo, da dobimo gladko oz. kremasto zmes, ki bo lepo mazljiva na kruhu.
Dodamo še kisle kumarice, ki smo jih predhodno drobno narezali. Premešamo z žlico.
Namaz dobro ohladimo v hladilniku in ga postrežemo; lahko dodamo češnjev paradižnik, ki se odlično prileže zraven.
Če imamo še domač kruh, je to najboljša kombinacija. Dober tek!