Majoneza iz trdo kuhanih jajc
Majoneza iz trdo kuhanih jajc je privlačen namaz ali pomaka, saj priprava domače majoneze marsikoga odvrne zaradi ne najbolj varne uporabe surovih jajc.
Tukaj je tudi sama priprava zelo enostavna, hitra in vsaka bojazen glede varnosti živila je odveč. Povrh pa je ta majoneza še božansko dobra.
Pripomočki za majonezo:
- mešalnik / blender
Sestavine za majonezo:
Za 150 ml majoneze:
- 2 trdo kuhani jajci
- 1 žlička gorčice
- 1 žlica limoninega soka
- sol
- poper
- 4 žlice olivnega olja
- 2 žlici vode
Postopek za majonezo iz trdo kuhanih jajc:
Majoneza iz trdo kuhanih jajc je pripravljena zelo hitro in enostavno. Najprej moramo jajca trdo skuhati. To naredimo tako, da vrejo od 8 do 9 minut , nato jih damo v hladno vodo in popolnoma ohladimo.
Jajca olupimo in si pripravimo tudi vse ostale sestavine: gorčico, olivno olje, sol, poper, limono in vodo.
V mešalnik / blender narežemo olupljena trdo kuhana jajca, dodamo žličko gorčice, limonin sok, olje ter malo vode. Nato še po okusu vse solimo in popramo.
Vse skupaj blendamo tako dolgo, da se vse sestavine povežejo v enotno zmes. To ponavadi traja 1 do 2 minuti.
In tako je naša majoneza iz trdo kuhanih jajc pripravljena za serviranje.
Serviramo jo lahko kot namaz na razne kruhke, krekerje, opečence ali kot pomako k različnim pečenim, ocvrtim ali kako drugače pripravljenim jedem, katera potrebujejo nek dodatek.
Taka majoneza je varna za uživanje tudi naslednji dan ali dva, če jo shranimo v pokrito posodo ali kozarec in damo na hladno v hladilnik.
Dober tek 🙂