Majoneza iz trdo kuhanih jajc
Print Friendly, PDF & Email

Majoneza iz trdo kuhanih jajc je privlačen namaz ali pomaka, saj priprava domače majoneze marsikoga odvrne zaradi ne najbolj varne uporabe surovih jajc.
Tukaj je tudi sama priprava zelo enostavna, hitra in vsaka bojazen glede varnosti živila je odveč. Povrh pa je ta majoneza še božansko dobra.

Majoneza iz trdo kuhanih jajc

Pripomočki za majonezo:

  • mešalnik / blender

Sestavine za majonezo:

Za 150 ml majoneze:

  • 2 trdo kuhani jajci
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol
  • poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici vode

Postopek za majonezo iz trdo kuhanih jajc:

Majoneza iz trdo kuhanih jajc je pripravljena zelo hitro in enostavno. Najprej moramo jajca trdo skuhati. To naredimo tako, da vrejo od 8 do 9 minut , nato jih damo v hladno vodo in popolnoma ohladimo.
Jajca olupimo in si pripravimo tudi vse ostale sestavine: gorčico, olivno olje, sol, poper, limono in vodo.

Majoneza iz trdo kuhanih jajc

V mešalnik / blender narežemo olupljena trdo kuhana jajca, dodamo žličko gorčice, limonin sok, olje ter malo vode. Nato še po okusu vse solimo in popramo.

Majoneza iz trdo kuhanih jajc

Vse skupaj blendamo tako dolgo, da se vse sestavine povežejo v enotno zmes. To ponavadi traja 1 do 2 minuti.
In tako je naša majoneza iz trdo kuhanih jajc pripravljena za serviranje.
Serviramo jo lahko kot namaz na razne kruhke, krekerje, opečence ali kot pomako k različnim pečenim, ocvrtim ali kako drugače pripravljenim jedem, katera potrebujejo nek dodatek.

Majoneza iz trdo kuhanih jajc

Taka majoneza je varna za uživanje tudi naslednji dan ali dva, če jo shranimo v pokrito posodo ali kozarec in damo na hladno v hladilnik.

Dober tek 🙂

Dodaj odgovor