Tržiška flika po moje
Med turističnim obiskom Tržiča sem se v Kurnikovi hiši preizkusila v pripravi značilne jedi – tržiške flike. Gre za plosko
Preberi večUživajte v vonju in okusu domačega kruha! Kategorija “Slastni kruh” ponuja recepte za klasični beli kruh, polnozrnate različice, bagete, focaccie in še več. Naučite se osnov peke ali preizkusite nove tehnike za popoln rezultat. Ne glede na to, ali imate raje hrustljavo skorjo ali mehko sredico, tukaj najdete vse, kar potrebujete za peko kruha, ki bo navdušil.
Med turističnim obiskom Tržiča sem se v Kurnikovi hiši preizkusila v pripravi značilne jedi – tržiške flike. Gre za plosko
Preberi večNavaden bananin kruh vsebuje kar nekaj sladkorja ali medu. Tukaj vam pa predstavljam bolj zdravo verzijo bananinega kruha z oreščki,
Preberi večMalo posebni, a tako mehki in hitro pripravljeni mini kruhki, da nam jih lahko pomagajo narediti tudi naši otroci. Celotna
Preberi večImate radi sirove štručke? Če obožujete sir, kot ga obožujemo pri nas doma, potem je odgovor zagotovo pritrdilen. Domače sirove
Preberi večSte za pirine štručke z bučnimi semeni, pripravljene v 15 minutah? Ne pretiravam in ne hecam se! Res so narejene
Preberi večBagete so francoske dolge štručke, ki jih najraje uporabimo za sendviče in kanapeje. V trgovini se najdejo cenejše in one
Preberi večOdlične domače lepinje so tako zelo slastne, da si jih kaj kmalu spet zaželimo. Uporabimo jih lahko za slastne domače
Preberi večKadar ugriznem v burger sta meni pri bombetkah (kruhu) pomembni dve stvari. Da je bombetka kompaktna ter da ni presladka.
Preberi večAjdov kruh po tem receptu je enostavno pripravljen, ima hrustljavo skorjo v notranjosti pa je mehak. Okus ajde vsekakor poskrbi
Preberi večHitra sirova pogača z jajci je pravzaprav zelo okusen kruh, ki bo ob pomanjkanju časa za pripravo, zagotovo odlična izbira.
Preberi večZa resnično odličen, hrustljav in hitro narejen kruh brez gnetenja potrebujemo le malo več kot 2 uri časa od samega
Preberi večKruh s pivom, brez kvasa in gnetenja je kruh odličnega okusa z lepo zapečeno in hrustljavo skorjico, ter zelo nežno
Preberi večVrtanik (tudi vrtanek) – poseben kruh, ki ga še danes pripravljajo v Prekmurju, predvsem ob praznikih. Da bi malo popestrila
Preberi večIz otroštva so spomnim, da so bile za vse praznike na mizi sladke pletenice. In sedaj, s tem receptom, lahko
Preberi večBeljakovinski kruh je zelo preprosto pripravljen in je zdravju prijazen kruh odličnega okusa. Za pripravo beljakovinskega kruha ne potrebujemo ne
Preberi večHrustljavo zapečene ajdove štručke s čemažem so odličen prigrizek, zelo okusen in kakovosten zajtrk ali odlična večerja ob skodelici jogurta.
Preberi večKvas za vedno (droži) si lahko pripravimo sami, a za začetek moramo imeti vsaj 7 g suhega kvasa in ostale
Preberi več