Domač kvas
Ali ste vedeli, da iz zelo preprostih sestavin, ki jih imamo vedno na zalogi, lahko sami naredimo zelo dober in
Preberi večUživajte v vonju in okusu domačega kruha! Kategorija “Slastni kruh” ponuja recepte za klasični beli kruh, polnozrnate različice, bagete, focaccie in še več. Naučite se osnov peke ali preizkusite nove tehnike za popoln rezultat. Ne glede na to, ali imate raje hrustljavo skorjo ali mehko sredico, tukaj najdete vse, kar potrebujete za peko kruha, ki bo navdušil.
Ali ste vedeli, da iz zelo preprostih sestavin, ki jih imamo vedno na zalogi, lahko sami naredimo zelo dober in
Preberi večPride kdaj tako, da potrebujemo “kruh na hitro” ali da nimamo kvasa pri roki? Za vse to je rešitev: hitro
Preberi več,,Če ti ljubi kruhek pade na tla, poberi in poljubi ga,” pravi že star pregovor o kruhu. In še kakšnega
Preberi večKruh brez kvasa? Ja! In to odličen, kvasa v njem ne boste prav nič pogrešali. Namreč, sem pa tja se
Preberi večKruh tiger je s svojim atraktivnim videzom deležen mnogih pogledov in občudovanj. Je odličen dodatek na zabavah, piknikih, rojstnih dnevih
Preberi večRahla maslena makova pletenica je “malo boljši” kruh, saj je mlečno maslen okus testa dopolnjen z makovimi zrnci, kar skupaj
Preberi večKruh, narejen po tem receptu, je puhast, mehek in kar je najbolje — ni ga treba niti gnesti niti dolgo
Preberi večVčasih je bila postržjača pripravljena iz testa, ki je ostalo v posodi, kjer so mesili kruh. Od tod izhaja tudi
Preberi večTopli česnovi kruhki se kar topijo v ustih in postrežemo jih lahko ob narezku, glavni jedi ali pa jih pojemo
Preberi večPoprtnik – božični kruh je zelo rahel, vsebuje boljše sestavine. Poprtnik je tradicionalen po nekaterih domovih v času božiča in
Preberi večPogača marjetica, pravzaprav kruh, nas poleg svojega čudovitega videza v obliki marjetice preseneti s polnim okusom, mehko sredico in rahlo
Preberi večRahle bučne kajzerice, so okusne, dišeče in res zelo preproste za izdelavo. Dodatek buč ali bučk (v nadaljevanju buč; uporabite
Preberi večPšenično pirini kifeljčki s skuto so odličen prigrizek, ki ga brez zadržkov lahko ponudimo gostom. Dobri so že sami po
Preberi večLenobna pogača je dobila takšno ime zato, ker je lena. Ne da se ji nič, najraje vidi, da sestavine združimo
Preberi več100 % ajdov kruh, pa še brez kvasa? Ja! Pa še odličen je za povrh. Pristnega okusa po ajdovi moki
Preberi večJesenski čas prinaša tudi buče. Buč poznamo veliko vrst, najbližje pa sta nam maslena in hokaido buča. Buča je vsestransko
Preberi večRahle bige brez gnetenja so okusen kruh, ki ga, ko je pečen, enostavno odtrgamo od celotnega hlebčka. Sedaj, ko prihajajo
Preberi več