Lenobna pogača, pripravljena v pol ure
Print Friendly, PDF & Email

Lenobna pogača je dobila takšno ime zato, ker je lena. Ne da se ji nič, najraje vidi, da sestavine združimo skupaj v eni posodi in jih samo prelijemo v pekač. Iz pekača pa roma neposredno v naša usta. Pogača je pripravljena v pol ure, kar vključuje tudi peko. Otročje lahko, kajne? Odlična je tudi sama, brez kakršnega koli dodatka.

Lenobna pogaca, pripravljena v pol ure

Pripomoči za lenobno pogačo:

  • okrogel pekač za pite in bureke
  • pečica
  • večja posoda
  • metlica za stepanje

Lenobna pogača — sestavine:

  • 3 jajca
  • 1 skodelica (250 ml) mleka
  • 2 skodelici vode
  • 3 skodelice moke
  • 2 čajni žlički soli
  • dve žlici sončničnega olja
  • tri žlice kisle smetane

Lenobna pogača — postopek priprave:

Jajca stepemo.

Lenobna pogaca, pripravljena v pol ure

Nato dodamo mleko, sol, vodo in premešamo. Na koncu dodamo še moko. Premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi, ki bo malce bolj gosta od zmesi za palačinke.

Lenobna pogaca, pripravljena v pol ure

V pekač damo olje in postavimo ga v pečico na 250 stopinj Celzija. Vroč pekač vzamemo iz pečice in na vroče olje zlijemo zmes.

Lenobna pogaca, pripravljena v pol ure

Pekač vrnemo v pečico in pečemo dvajset minut. Temperaturo pustimo na 250 stopinj Celzija. Pečena pogača je videti tako.

Lenobna pogaca, pripravljena v pol ure

Med peko bo kar precej zrasla, čeprav ne vsebuje pecilnega praška.

Lenobna pogaca, pripravljena v pol ure

Malce jo ohladite, potem pa jo že lahko jeste. Lenobna pogača je najboljša topla. Tako mehka je, da jo lahko jeste čisto samo ali pa dodate kaj poleg. Jaz imam rada kislo smetano, ki jo namažem po vrhu.

Lenobna pogaca, pripravljena v pol ure

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor