Lenobna pogača, pripravljena v pol ure
Lenobna pogača je dobila takšno ime zato, ker je lena. Ne da se ji nič, najraje vidi, da sestavine združimo skupaj v eni posodi in jih samo prelijemo v pekač. Iz pekača pa roma neposredno v naša usta. Pogača je pripravljena v pol ure, kar vključuje tudi peko. Otročje lahko, kajne? Odlična je tudi sama, brez kakršnega koli dodatka.
Pripomoči za lenobno pogačo:
- okrogel pekač za pite in bureke
- pečica
- večja posoda
- metlica za stepanje
Lenobna pogača — sestavine:
- 3 jajca
- 1 skodelica (250 ml) mleka
- 2 skodelici vode
- 3 skodelice moke
- 2 čajni žlički soli
- dve žlici sončničnega olja
- tri žlice kisle smetane
Lenobna pogača — postopek priprave:
Jajca stepemo.
Nato dodamo mleko, sol, vodo in premešamo. Na koncu dodamo še moko. Premešamo, dokler ne dobimo gladke zmesi, ki bo malce bolj gosta od zmesi za palačinke.
V pekač damo olje in postavimo ga v pečico na 250 stopinj Celzija. Vroč pekač vzamemo iz pečice in na vroče olje zlijemo zmes.
Pekač vrnemo v pečico in pečemo dvajset minut. Temperaturo pustimo na 250 stopinj Celzija. Pečena pogača je videti tako.
Med peko bo kar precej zrasla, čeprav ne vsebuje pecilnega praška.
Malce jo ohladite, potem pa jo že lahko jeste. Lenobna pogača je najboljša topla. Tako mehka je, da jo lahko jeste čisto samo ali pa dodate kaj poleg. Jaz imam rada kislo smetano, ki jo namažem po vrhu.