Solata iz črne redkve in krompirja
Print Friendly, PDF & Email

Solata iz črne redkve in krompirja je okusna, rahlo pekoča. Vonj in okus določa eterično olje z žveplom in gorčično olje. Redkev prihaja iz Azije in jih poznamo v različnih barvah in oblikah, toda njihov okus in vonj je podoben, kakor tudi vitamini, ki jih redkve vsebujejo, B1, B2, B3, B5, B6, največ pa vsebujejo vitamina C. Vsebujejo tudi nekaj železa, kalcija, magnezija, fosforja, cinka in žvepla.

Pripomočki za pripravo solate iz črne redkve in krompirja

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo solate iz črne redkve in krompirja

Za štiri osebe:

  • 300 g črne redkve
  • 500 g krompirja
  • 2 stroka česna
  • 5 žlic grobo sesekljanih orehov
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlice vinskega ali jabolčnega kisa
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlica drobnjaka (svežega ali zamrznjenega)
  • 1 vejica peteršilja
  • sol po okusu
  • mleti poper po okusu

Priprava solate iz črne redkve in krompirja

Črno redkev dobro operemo, odrežemo koreninski in zeleni del, za pripravo lahko uporabimo tudi druge vrste redkev.

Redkev olupimo, če je redkev mlada, je ni potrebno olupiti in jo naribamo na kuhinjskem strgalniku. Naribano redkev damo v večjo skledo, da bomo lahko dodajali ostale sestavine, jo posolimo, premešamo in jo pustimo deset minut na sobni temperaturi, da se razsoli.

V lonec damo kuhati krompir, lonec pokrijemo in kuhamo na zmernem ognju, čas kuhanja je odvisen od debeline in vrste krompirja. Kuhan krompir olupimo in narežemo na manjše kocke.

Naribani in posoljeni redkvi dodamo narezan krompir, na grobo sesekljane orehe, narezan peteršilj, drobnjak in potresemo s papriko. Vse sestavine dobro premešamo in solata je pripravljena.

Solato iz črne redkve in krompirja postrežemo v skodelici, če smo jo pripravili preveč, jo lahko shranimo v hladilniku tudi za naslednji dan.

Redkev je jesensko zimska solata, ki jo pripravimo največkrat takrat, ko na vrtu ni več zelene solata. Lučka Glaser

Ni pravega kosila brez solate, zato preberite nekaj nasvetov:

  1. Radič s polivko iz čemaža.
  2. Paradižnik, kumarice in paprika v solati.
  3. Kumarice s krompirjem v solati.
  4. Jabolčna solata.
  5. Zelje s fižolom v solati.
  6. Cvetača v solati.
  7. Krompir v solati z drobnjakom.
  8. Kitajsko zelje s fižolom v solati.
  9. Kislo zelje v solati.
  10. Francoska solata s šunkarico.
  11. Osvežujoča solata s sirom.
  12. Poletna solata s testeninami.
  13. Šparglji v solati.
  14. Regrat in radič s krompirjem.
  15. Mešana zimska solata.
  16. Črna redkev z jabolki v solati.
  17. Črna redkev s korenčkom v solati.
  18. Črna redkev z vloženimi gobami.
  19. Črna redkev s fižolom.
  20. Jajca v solati.
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor