Črna redkev z vloženimi gobami
Črna redkev z vloženimi gobami je zelo okusna solata, ki si jo pripravimo v zimskem času.
Je zelo hitro pripravljena in ima rahlo pikanten okus. Črna redkev vsebuje veliko mineralov kot so: kalcij, fosfor, železo in natrij, vsebuje pa tudi eterična olja z žveplom in gorčico in vitamine: B1, B2, B3, B5, B6 in veliko vitamina C, ki povečajo odpornost pri prehladnih obolenjih. Gobe, ki smo jih pripravili kot shranek v jesenskem času, v mešanici z naribano črno redkvico, dajejo skupaj s kisom solati osvežujoči okus.
Pripomočki za pripravo črne redkve z vloženimi gobami:
- skodelica
- nož
- kuhinjski rezalnik (ribežen)
- krožnik
- vilice
Sestavine za pripravo črne redkve z vloženimi gobami
Za dve osebi:
- 250 g črne redkve
- 200 ml kozarec mraznic ali štorovk v kisu, lahko tudi druge vrste gob vloženih v kisu: Štorovke ali mraznice v kisu.
- sol po okusu
- poper po okusu
Postopek za pripravo črne redkve z vloženimi gobami
Črno redkev dobro operemo in v shrambi poiščemo mraznice ali štorovke v kisu, ki smo jih pripravili kot shranek.
Črno redkev olupimo in jo naribamo v skodelico.
Naribani črni redkvi dodamo štorovke ali mraznice skupaj s kisom (tekočine gobam ne odlivamo), dobro premešamo in poizkusimo. Po potrebi dosolimo, ljubitelji popra pa si solato lahko še popoprajo.
Ni boljšega obroka kot tisti, ki smo ga sami pripravili. Lučka Glaser
Spodaj najdete nekaj mojih idej za pripravo črne redkve na drugačen način: