Črna redkev s fižolom
Print Friendly, PDF & Email

Črna redkev s fižolom je obrok, ki nas nasiti, poveča odpornost pri prehladnih obolenjih in nam zmanjšuje maščobe. Črna redkev prihaja iz Azije, kakor tudi vse ostale vrste redkev, ki imajo enake zdravilne učinke, ne glede na barvo olupka. Vonj in okus nam dajejo eterična olja z žveplom in gorčico, vitamini B1, B2, B3, B5, B6 in vitamin C, minerali kalcij, fosfor, železo in natrij pa nam povečajo odpornost pred okužbami.

Pripomočki za pripravo črne redkve s fižolom:

  • lonec s pokrovko
  • cedilo
  • krožnik
  • skleda
  • žlica
  • nož
  • strgalo

Sestavine za pripravo črne redkve s fižolom

Za dve osebi:

  • 250 g kuhanega fižola v zrnju
  • 250 g naribane črne redkve
  • 2 žlice sončničnega olja
  • solatni kis po okusu
  • sol po okusu

Postopek priprave črne redkve s fižolom

Fižol preberemo in ga namočimo preko noči, drugi dan vodo odlijemo, nalijemo čisto vodo, da je fižol prekrit in ga kuhamo na zmernem ognju, čas kuhanja je odvisen od vrste fižola in časa namakanja. Med kuhanjem imamo lonec pokrit, večkrat preizkusimo ali je fižol že mehak in ga v zadnjih 5 minutah kuhanja posolimo.

Med tem časom, ko se fižol kuha, začnemo pripravljati črno redkvico, ki jo dobro operemo, odrežemo zeleni del in korenino in jo olupimo.

Črno redkev naribamo, dodamo ohlajen kuhan fižol, posolimo in dodamo olje in kis.

Vse skupaj dobro premešamo in solata iz črne redkve in fižola je pripravljena.

 

Združite lakoto in zdravje v eden obrok in počutili se boste siti in sproščeni. Lučka Glaser

Solate vedno dobrodošle, samostojno ali vpete v kosilo, vabljeni na ogled naslednjih receptov:

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.4]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor