Jajca v solati
Print Friendly, PDF & Email

Jajca v solati so ideja, kako porabiti pirhe, ki so ostali od velike noči, vsekakor pa je tako okusna, da jo lahko pripravite tudi ob drugih priložnostih. Je zelo okusna solata, ki jo s čebulo osvežimo in obogatimo, lahko jo pojemo za zajtrk ali malico in dala nam bo energijo za ves dan. S pripravo te jedi bomo v telo vnesli zdrav, okusen in kakovosten obrok. Če pa boste jajca skuhali le za ta namen, vam bom tudi napisala nasvet kako, da se lažje olupijo.

 Jajca v solati – pripomočki

  • kozica s pokrovko
  • deska za rezanje
  • nož
  • skleda

Jajca v solati – sestavine

Za 2 osebi:

  • 5 jajc
  • 100 g čebule
  • 1 žlica solatnega bučnega olja ( lahko po okusu )
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • sol
  • poper po želji

Jajca v solati – postopek

Če boste jajca kuhali, naredite takole; jajce položimo v kozico v mrzlo soljeno vodo. Voda mora jajca prekrivati. Od tedaj, ko voda zavre kuhamo 8 – 10 minut na zmerni temperaturi, da jajca skuhamo v trdo. Trdo kuhana jajca damo v hladno vodo, da se lažje olupijo. Za jajca v solati morajo biti jajca kuhana v trdo. Sicer pa si pripravite prihe, ki so ostali in iz njih pripravite jajca v solati.

Čebulo olupimo in jo na drobno narežemo in damo v skledo.

Jajca olupimo in speremo, da se odstranijo manjši deli lupine, narežemo jih na štiri dele – večje kose in dodamo v skledo k čebuli.

Dodamo sol, solatno olje in kis. Vse to dobro premešamo in solata z jajci je narejena. Po želji še popramo, najbolje že na krožniku.

Zraven ponudimo zdrav domač kruh: konopljin kruh, polnozrnati kruhpolnozrnat kruh z ovsenimi kosmiči, ajdov kruh z orehimlečni bel kruh.

Dober tek vam želim, Lučka Glaser.

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.9]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor