Mešana zimska solata
Print Friendly, PDF & Email

Mešana zimska solata je priporočljiva v tistih letnih časih, ko nam primanjkuje zelene solate, naše telo pa potrebuje vitamine in minerale, da je odporno proti najrazličnejšim virusnim obolenjem. Kislo repo popestrimo z okusom paprike, fižola in oreha – zanimivi okusi, ki se lepo prepletajo.

Pripomočki za pripravo mešane zimske solate:

  • skleda
  • deska za rezanje
  • nož
  • žlica
  • vilice
  • krožnik

Sestavine za pripravo mešane zimske solate:

Za dve osebi

  • 400 g pločevinka rjavega fižola
  • 250 g kisle repe
  • 1 žlička na drobno narezanega česna
  • 1 koničasta (špičasta) rdeča paprika
  • 3 žlice solatnega olja
  • 2 manjša paradižnika
  • sol po okusu
  • 50 g orehovih jedrc
  • 2 večja lista poljubne zelene solate

Postopek za pripravo mešane zimske solate

Fižolu iz pločevinke odlijemo tekočino in ga stresemo v skledo. Tekočino shranimo, saj jo lahko kasneje uporabimo za pripravo fižolove juhe. Fižolu dodamo še kislo repo in na drobno narezan česen.

 

Papriko narežemo na 3 do 5 mm rezance, paradižnik pa na kolobarje ki jih bomo kasneje uporabili kot dodatek za dekoracijo.

Narezano papriko dodamo ostalim sestavinam v skledo in prelijemo s solatnim oljem. Vse sestavine dobro premešamo in solata je pripravljena za serviranje.

Za servirano hrano velja, da morajo postati lačne tudi oči ne samo želodec, zato pripravimo večji list zelene solate, katerega operemo in osušimo,nato pa nanj naložimo pripravljeno mešano zimsko solato, ki jo potresemo še z orehovimi jedrci.

Dobrodošel je tudi na rezine narezan paradižnik, ki ne sme manjkati pri takšni sestavi zimske solate.

Jaz sem se potrudila, da sem vam dala idejo, potrudite se še vi. Lučka Glaser

Da bo kosilo popolno zraven še priporočam:

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor