Jabolčna solata
Print Friendly, PDF & Email

Jabolčna solata je osvežujoč obrok, ki je lahko del kosila, ali pa kar samostojni obrok, še posebno v vročih soparnih dneh, ko potrebujemo kaj osvežujočega. Z dodatkom sladke smetane pa se bomo ne le najedli, ampak tudi posladkali.

Jabolka vsebujejo zelo malo kalorij, so nasitna in zato so idealna za zdrav način življenja, saj jih lahko zaužijemo ob vsakem delu dneva. Poznana so po svoji nizki kaloričnosti, z zelo malo maščobe in sladkorja, ima pa veliko vitamina C in A.

Pripomočki za pripravo jabolčne solate:

  • kuhinjska deska
  • nož
  • skodelica
  • žlica
  • palični mešalnik ali stepalo
  • posodica za smetano

Sestavine za pripravo jabolčne solate

Za dve osebi:

  • 500 g jabolk, vrsta in okus po izbiri
  • 30 g rozin
  • 30 g orehovih jedrc
  • 125 ml hladne vode
  • 1 žlica sladkorja, po želji
  • 1 limona
  • 200 ml sladke smetane za stepanje, po želji

Postopek za pripravo jabolčne solate:

Najprej izberemo lepa, zdrava domača jabolka, ki jih ne bo potrebno lupiti, saj se pod olupki jabolk nahaja največ vitaminov in mineralov. Jabolka operemo.

In jih narežemo na rezine debeline enega do dveh centimetrov in dolijemo še vodo.

Na narezana jabolka posujemo še rozine in orehova jedrca in pokapamo s sokom limone.

Vsi tisti, ki obožujete sladko jabolčno solato, pa jo lahko potresete še s sladkorjem.

ali pa dodate še stepeno sladko smetano, ki jo predhodno stepemo.

Solata ni nujno da je zelena, čudovita in okusna je tudi v drugih barvah in okusih. Lučka Glaser

Pa tudi okusi so lahko različni, zato poskusite tudi naslednje solate:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor