Puding banana rezine brez peke
Sočna, rahla, okusna, v samo 15 minutah pripravljena sladica. Moramo pa načrtovati, da se puding ohladi, preden rezine ponudimo. V puding banana rezinah se lepo prepletajo okusi po bananah, piškotih, malinovem in vaniljevim pudingu. To je slaščica, ki vedno uspe in navduši naše najmlajše, kakor tudi starejše. Primerna je tudi za vse, ki imajo alergijo na jajca.
Puding banana rezine brez peke lahko ponudimo kakor slaščico na koncu obroka, ob kavici, soku, kompotu ali čaju.
Puding banana rezine – pripomočki
- pekač velikosti 22 x 35 cm
Puding banana rezine – sestavine
Sestavine za 12 koščkov puding bananine rezine brez peke
- 15 g piškotov savoiardi (baby piškoti)
- 1 kg banan
- 2 zavojčka malinova pudinga
- 2 zavojčka vaniljeva pudinga
- 2 x po 700 ml mleka
- 3 x po 250 ml sladke smetane
- 2 x 50 g sladkorja
- 100 g svežih ali zamrznjenih malin
- 100 g svežih ali zamrznjenih robidnic
- 100 g svežih ali zamrznjenih borovnic
Puding banana rezine – postopek priprave
Najprej naložimo po vsem pekaču piškote, da se stikajo med seboj.
Pristavimo mleko na štedilnik, da zavre, med tem časom damo v skledo dva malinova pudinga, 50 g sladkorja ter ju zmešamo, nato dodamo 12 žlic mleka in umešamo vse skupaj v gladko maso.
Pudinge (vsak okus posebej) kuhamo po navodilu proizvajalca.
Ko mleko zavre, mu primešamo maso za puding in nato kuhamo med stalnim mešanjem še 2 do 3 minute, ko je puding kuhan, ga odstavimo iz štedilnika in mu umešamo eno (nestepeno) sladko smetano.
Mešamo, da se smetana dobro vmeša v pudingu. Še vroč malinov puding enakomerno prelijemo preko piškotov.
Banane olupimo in jih prerežemo po dolžini na pol, nato jih naložimo na malinov puding po dolžini pekača.
Po enakem postopku skuhamo tudi vaniljev puding in mu umešamo sladko smetano in prelijemo še vroč puding preko banan in ga poravnamo.
Pekač z vročim puding banana rezinami brez peke postavimo na hladno, da se ohladi na sobno temperaturo, nato jo pokrijemo s folijo, da se ne izsuši in prestavimo v hladilnik.
Hladne puding banana rezine brez peke narežemo na koščke, postrežemo na krožničku in vsako rezino posebej dekoriramo s svežim ali zamrznjenim sadjem, ki ga pred uporabo odtajamo.
Slaščice za kvalitetnejši, lepši, bolj vesel dan, tako lahko polepšamo dan našim najbližjim. Lučka Glaser
Pripravila sem vam zbirko hitrih slaščic za vsak dan
- Bananina slaščica na hitro.
- Jagodna puding torta na hitro.
- Enostavna sladica iz jabolk in piškotov.
- Slastno biskvitno pecivo s sadnim pudingom.
- Puding iz mikrovalovne pečice.
- Kakijeva sladica z vaniljevim pudingom.
- Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom.
- Enostavna sladica v kozarcu.
- Jabolčna čežana s sladko smetano.
- Pečena jabolka po kmečko.
- Smetanov puding z na sopari kuhano breskvijo.
- Ribez na pudingu s smetano.