Kakijeva sladica z vaniljevim pudingom
Print Friendly, PDF & Email

Kakijeva sladica z vaniljevim pudingom je sladka in okusna, saj v sebi skriva več plasti, je pa tudi prijetna za oči, saj se nam iz kozarca nasmiha in nas vabi, da jo poizkusimo prava barvna mavrica. Priprava nam pušča odprte roke pri izbiri vrstnega reda plasti, prav tako pri izbiri marmelade.

Kaki, ki ga nekateri imenujejo tudi zlato jabolko, izhaja iz Kitajske, v zadnjem desetletju pa so ga začeli gojiti tudi v Evropi, v Sloveniji ga gojijo v Goriških brdih, Slovenski Istri in na Vipavskem.

Kakijeva sladica z vaniljevim pudingom

Pripomočki za pripravo kakijeve sladice s pudingom

  • palični mešalnik

Sestavine za kakijevo sladico s pudingom

Za šest oseb:

  • 200 g zmletih navadnih piškotov
  • 1 zavojček vaniljevega pudinga
  • 500 ml mleka
  • 250 ml sladke smetane za stepanje
  • 400 ml slivove marmelade brez sladkorja, s sladkorjem ali druge marmelade po želji
  • 3 sadeži kakija (540 g)
  • 1 žlica sladkorja

Priprava kakijeve sladice z vaniljevim pudingom

Puding skuhamo po navodilu proizvajalca v 500 ml mleka in ga še vročega, preden se strdi, razdelimo po kozarcih, v katerih bomo pripravili kakijevo sladico.

Kakijeva sladica z vanilijevim pudingom

Piškote zdrobimo v sekljalniku ali kako drugače in razdelimo na dva dela. Prvo polovico razdelimo po porcijah čez puding, ki se je že delno ohladil.

Kakijeva sladica z vanilijevim pudingom

Čez piškote damo slivovo marmelado ali drugo marmelado. Čez marmelado posujemo še preostale piškotne drobtine.

Kakijeva sladica z vanilijevim pudingom

Kakije operemo pod hladno tekočo vodo in jim odstranimo pecelj, nato pa dva kakija s paličnim mešalnikom sesekljamo, da dobimo gosto tekočo maso.

Kaki razdelimo  po kozarcih čez piškotno plast. Stepemo smetano za stepanje, jih dodamo še sladkor in jo nadevamo na vrh sladice, čez kakijevo plast.

Kaki, ki nam je še ostal, razrežemo na krhlje in z njimi dekoriramo sladico.

Kakijeva sladica z vanilijevim pudingom

Vsako leto preživim v pričakovanju pozne jeseni, da se na tržišču začnejo prodajati moji najljubši sadeži. Lučka Glaser

Kaki lahko uporabimo takoj, lahko pa ga tudi shranimo:

In še nekaj odličnih sladic, ki jih hitro pripravite in ponudite v kozarčku:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor