Slastno biskvitno pecivo s sadnim pudingom
Print Friendly, PDF & Email

Slastno in sočno pecivo naredimo z biskvitom in pudingom, kuhanim na soku. Puding daje svežino in sočnost, da lahko tako sladico ponudimo še tako zahtevnemu sladokustu. Slastno biskvitno pecivo s sadnim pudingom je sladica, ki ni mastna in ni tako kalorična, kakor sladice, ki vsebujejo maslo in smetano. Za diabetike in ljudi, ki se izogibajo sladkorju, lahko uporabimo polovico ali še manj  sladkorja v testu in pudingu, kakor to storim jaz, in sladica je ravno tako okusna. Najbolje je sladico naredit dan preden jo postrežemo, ohlajeno spravimo v hladilnik. Sladico postrežemo po želji: z dodatkom sladoleda, smetane, svežim sadjem, sadeži iz zamrzovalnika ali sadjem iz kompota. Sladica je enostavna in lahko spodbudimo našega otroka, da ob naši pomoči pričel s peko in tako preživimo prijeten čas z našim mladim slaščičarjem.

Slastno biskvitno pecivo s sadnim pudingom

Biskvitno pecivo s sadnim pudingom – pripomočki:

  • električni mešalnik
  • žlica
  • vilice
  • merica za tekočino
  • skleda za jajca
  • pekač velikost 22 x 35 cm
  • palični mešalnik
  • ventilatorska pečica

Biskvitno pecivo s sadnim pudingom – sestavine:

  • 9 žlic moke
  • 9 žlic sladkorja
  • 9 žlic mleka
  • 9 žlic olja
  • 3 cela jajca
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 4 žlice kakava
  • 6 večjih jabolk lahko tudi drugo sadje
  • 1 l vode
  • 6 žlic vode
  • 2 pudinga v prahu z okusom po želji
  • cimet

Biskvitno pecivo s sadnim pudingom – priprava:

V posodo mešalnika najprej odmerimo moko, sladkor, mleko, olje, pecilni prašek, vanilin sladkor, kakav in jajca. Vse sestavine dobro premešamo v mešalniku.

slastno-biskvitno-pecivo-s-sadnim-pudingom-2slastno-biskvitno-pecivo-s-sadnim-pudingom-1

Pekač namažemo z oljem in enakomerno porazdelimo maso za pecivo po pekaču. Pecivo pečemo v ogreti ventilatorski pečici na 200 stopinjah Celzija, 20 minut.

slastno-biskvitno-pecivo-s-sadnim-pudingom

Ko se pecivo peče, olupimo jabolka jih zalijemo z vodo, dodamo cimet in skuhamo, da so mehka. Potem jabolka z paličnim mešalnikom zmešamo v kremno tekočino.

slastno-biskvitno-pecivo-s-sadnim-pudingom-4

Ko se kompot kuha in pecivo peče, pripravimo zmes za puding. Najprej sladkor, puding in 6 žlic vode. Vse sestavine dobro premešamo, da ni več grudic.

slastno-biskvitno-pecivo-s-sadnim-pudingom-5

V vreli kompot zakuhamo puding po navodilih proizvajalca in oblijemo še vroč biskvit.

slastno-biskvitno-pecivo-s-sadnim-pudingom-6

Pecivo na sobni temperaturi ohladimo potem pa postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Lahko ga postrežemo samostojno, lahko pa se pozabavate z okrasitvijo s sladoledom, smetano, svežim sadjem, sadjem iz kompota, barvne mrvicami, čokoladnimi mrvicami ,…slastno-biskvitno-pecivo-s-sadnim-pudingom-7

Želim vam dober tek Lučka.

Ocena:
Skupaj: 31 Povprečno: 4.5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor