Smetanov puding z na sopari kuhano breskvijo
Print Friendly, PDF & Email

Smetanov puding z na sopari kuhano breskvijo je poslastica za staro in mlado, ki prija v vseh letnih časih, saj je puding na trgovskih policah stalno prisoten, tehnologija z zamrzovanjem in transport pa sta poskrbela, da so dostopne tudi breskve, saj v različnih krajih sveta tudi časovno zorijo v različnih mesecih.

Breskve so zelo bogate z vitamini, saj vsebujejo veliko vitamina C, A, B, kot tudi kalija, fosforja, kalija, natrija in folno kislino.

Smetanov puding s kuhano breskvijo na sopari

Pripomočki za pripravo smetanovega pudinga z breskvijo:

  • lonec za kuhanje na sopari ali kovinsko cedilo

Sestavine za pripravo smetanovega pudinga z breskvijo

Za pet oseb:

  • 4 breskve
  • 2 vrečki 40 g pudinga z okusom sladke smetane ali pudinga po okusu
  • 1 l mleka
  • 4 žlice belega sladkorja
  • 5 žličk ribezove marmelade ali marmelade po okusu

Priprava smetanovega pudinga z breskvijo

Pripravimo si vse sestavine, ki jih bomo potrebovali za hitro pripravo okusnega in zanimivega pudinga, za katerega ne bomo potrebovali veliko časa, kar je še posebno priročno takrat, ko nas presenetijo obiski in smo v zadregi kaj naj ponudimo zraven kave ali čaja.

Smetanov puding s kuhano breskvijo na sopari

Breskve operemo in izberemo ne preveč zrele, ki jih neolupljene, narezane na polovico naložimo v zgornji mrežasti del lonca, še pred tem pa v spodnji del lonca do polovice natočimo vodo in, ko voda zavre, nanj postavimo zgornji del lonca z breskvami in lonec pokrijemo, da se breskve kuhajo nad soparo. Če lonca nimamo, si lahko pomagamo s primerno velikim kovinskim cedilom, ki ga uporabimo kot zgornji del lonca. Čas kuhanja je 10 do 15 minut in je odvisen tudi od vrste in zrelosti breskev,če pa so breskve kuhane, lahko preverimo z zobotrebcem.

Smetanov puding s kuhano breskvijo na sopari

Pripravimo puding; lonček nalijemo 100 ml mleka, dodamo puding v prahu, sladkor in dobro premešamo, da dobimo tekočo maso brez grudic.

Smetanov puding s kuhano breskvijo na sopari

Katero med stalnim mešanjem vlivamo v preostalo mleko, ki smo ga v loncu predtem zavreli. Puding kuhamo na zmernem ognju, med stalnim mešanjem dve do tri minute, oziroma po navodilu proizvajalca, ki je navedeno na embalaži pudinga.

Smetanov puding s kuhano breskvijo na sopari

Še vroč puding natočimo v primerne kozarce ali krožnike, pri tem pač uporabimo svojo domišljijo, kreativnost.

Smetanov puding s kuhano breskvijo na sopari

Breskve, ki smo jih skuhali nad paro lahko olupimo, cele razpolovimo, odstranimo koščico in jih položimo na puding, v prostor kjer se je nahajala pečka pa naložimo svojo najljubšo marmelado.

Smetanov puding s kuhano breskvijo na sopari

Sladica je lahko kuhana, pečena ali surova, če uživamo v njej, smo dosegli svoj namen. Lučka Glaser

Še nekaj idej za pripravo pudinga:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor