Odlična torta v 12 minutah
Odlična torta v 12 minutah, je torta, ki je resnično pripravljena v 12 minutah, vendar pa jo moramo dobro ohladiti, da je še okusnejša.
Torta je rahla, kremasta, oblita s čokolado in je kombinacija odličnega okusa, za svežino in okrasitev pa uporabite sezonsko sadje. To je tortica, ki nam jo bodo otroci, v mojem primeru vnuki, z veseljem pomagali pripraviti, še z večjim veseljem, pa jo bodo pomagali pojesti.
Pripomočki za odlično torto v 12 minutah
- pekač velikosti 10 x 30 x 5 cm
Sestavine za odlično torto v 12 minutah
Za dno in okrasitev:
- 70 do 60 g maslenih piškoti (dno)
- 300 g sadja po želji (okrasitev)
Beli nadev:
- 600 ml mleka
- 110 g pšeničnega zdroba (instant)
- 50 g sladkorja
- 50 g masla
- 1 žlica medu po želji
Čokoladni nadev:
- 180 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja
- 100 g čokolade v prahu
Iz omenjenih sestavin dobimo 12 kosov torte.
Priprava odlične torte v 12 minutah
Za boljši, hitrejši potek priprave je tudi organizacija dela pomembna, najprej si pripravimo sestavine za beli nadev, odmerimo mleko in ga pristavimo na štedilnik in medtem, ko se segreva, obložimo pekač s peki papirjem in piškoti ter odtehtamo sestavine za beli nadev.
Ko mleko zavre, v njega z metlico zakuhamo pšenični zdrob in kuhamo po navodilu proizvajalca, ko je pšenični zdrob kuhan, v njega dobro zamešamo sladkor, maslo in med, da se vse dobro umeša.
Medtem, ko se je mleko segrevalo, smo v pekač že položili peki papir, da bomo odlično tortico lažje vzeli iz pekača, po dnu pa smo naložili piškote, čeznje sedaj naložimo kuhan in še vroč bel nadev, ki ga poravnamo ter porazdelimo enakomerno po pekaču.
Čez beli nadev naložimo eno plast piškotov potem pa pripravimo čokoladni nadev.
Za čokoladni nadev v kozici zavremo smetano in vanjo zamešamo sladkor in čokolado v prahu ter dobro umešamo,
prelijemo s čokoladno maso preko zadnje plasti piškotov ter pustimo, da se odlična tortica, ki je narejena v 12 minutah ohladi, to pa traja, zato jo je najbolje pripraviti dan poprej. Ko je tortica sestavljena, jo najprej ohladimo na sobno temperaturo, nato pa pekač prestavimo v hladilnik, da se še bolj ohladi, ter sestavine in aroma lepo povežejo, piškoti navlažijo in tako postane odlična, rahla tortica, za vse priložnosti.
Ohlajeno tortico narežemo na kose in jo okrasimo s poljubnim sadjem, ki ga obožujemo, potem jo ponudimo ob kavi, soku, čaju, ob zaključku kosila ali pa kar tako.
Ko so moji vnuki prišli na počitnice, smo ustvarjali v kuhinji in se zabavali. Lučka Glaser
Še nekaj enostavnih receptov za peciva in slaščice:
- Turški sutlijaš iz slovenske kuhinje.
- Rabarbara s pudingom.
- Jabolčna čežana s čokoladnim pudingom.
- Jagodna puding torta na hitro.
- Bananina slaščica na hitro.
- Enostavna sladica v kozarcu.
- Kremne rezine, kremšnite ali pašta krema.
- Bananine palačinke.
- Pustni krofi, ki vedno uspejo.
- Domači krhki flancati
- Domači kvašeni flancati.
- Krhki flancati.
- Kvašene miške brez jajc.
- Bučne miške.
- Ocvrte miške, frittole ali uštipci.
- Buhteljni z marmelado.
- Okusen in slasten zavitek brez sladkorja.
- Rahle in slastne palačinke.
- Slastno biskvitno pecivo s sadnim pudingom.
- Enostavna sladica iz jabolk in piškotov.