Odlična torta v 12 minutah
Print Friendly, PDF & Email

Odlična torta v 12 minutah, je torta, ki je resnično pripravljena v 12 minutah, vendar pa jo moramo dobro ohladiti, da je še okusnejša.

Torta je rahla, kremasta, oblita s čokolado in je kombinacija odličnega okusa, za svežino in okrasitev pa uporabite sezonsko sadje. To je tortica, ki nam jo bodo otroci, v mojem primeru vnuki, z veseljem pomagali pripraviti, še z večjim veseljem, pa jo bodo pomagali pojesti.

Odlična torta v 12 minutah
Foto: Jan Glaser

Pripomočki za odlično torto v 12 minutah

  • pekač velikosti 10 x 30 x 5 cm

Sestavine za odlično torto v 12 minutah

Za dno in okrasitev:

  • 70 do 60 g maslenih piškoti (dno)
  • 300 g sadja po želji (okrasitev)

Beli nadev:

  • 600 ml mleka
  • 110 g pšeničnega zdroba (instant)
  • 50 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 1 žlica medu po želji

Čokoladni nadev:

  • 180 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 100 g čokolade v prahu

Iz omenjenih sestavin dobimo 12 kosov torte.

Priprava odlične torte v 12 minutah

Za boljši, hitrejši potek priprave je tudi organizacija dela pomembna, najprej si pripravimo sestavine za beli nadev, odmerimo mleko in ga pristavimo na štedilnik in medtem, ko se segreva, obložimo pekač s peki papirjem in piškoti ter odtehtamo sestavine za beli nadev.

Odlična torta v 12 minutah

Ko mleko zavre, v njega z metlico zakuhamo pšenični zdrob in kuhamo po navodilu proizvajalca, ko je pšenični zdrob kuhan, v njega dobro zamešamo sladkor, maslo in med, da se vse dobro umeša.

Odlična torta v 12 minutah

Medtem, ko se je mleko segrevalo, smo v pekač že položili peki papir, da bomo odlično tortico lažje vzeli iz pekača, po dnu pa smo naložili piškote, čeznje sedaj naložimo kuhan in še vroč bel nadev, ki ga poravnamo ter porazdelimo enakomerno po pekaču.

Odlična torta v 12 minutah
Foto: Jan Glaser

Čez beli nadev naložimo eno plast piškotov potem pa pripravimo čokoladni nadev.

Odlična torta v 12 minutah
Foto: Jan Glaser

Za čokoladni nadev v kozici zavremo smetano in vanjo zamešamo sladkor in čokolado v prahu ter dobro umešamo,

prelijemo s čokoladno maso preko zadnje plasti piškotov ter pustimo, da se odlična tortica, ki je narejena v 12 minutah ohladi, to pa traja, zato jo je najbolje pripraviti dan poprej. Ko je tortica sestavljena, jo najprej ohladimo na sobno temperaturo, nato pa pekač prestavimo v hladilnik, da se še bolj ohladi, ter sestavine in aroma lepo povežejo, piškoti navlažijo in tako postane odlična, rahla tortica, za vse priložnosti.

Odlična torta v 12 minutah
Foto: Jan Glaser

Ohlajeno tortico narežemo na kose in jo okrasimo s poljubnim sadjem, ki ga obožujemo, potem jo ponudimo ob kavi, soku, čaju, ob zaključku kosila ali pa kar tako.

Odlična torta v 12 minutah
Foto: Jan Glaser

Ko so moji vnuki prišli na počitnice, smo ustvarjali v kuhinji in se zabavali. Lučka Glaser

Še nekaj enostavnih receptov za peciva in slaščice:

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor