Rahle in slastne palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke so obrok, ki ga lahko zaužijemo ob vsaki uri. Pač, ko začutimo potrebo po hrani in so zelo nasitne, ker jih lahko obogatimo z različnimi nadevi. Najbolj so palačinke slastne takoj ko jih pečemo in namažemo z nam priljubljenem namazom, če pa nam ostanejo, jih shranimo v hladilniku in kasneje uporabimo kot dodatek k obroku. Palačinka brez nadeva je obrok, ki je pripravljen komaj na polovico, saj imamo veliko možnosti za kasnejšo dodelavo in potrebo po serviranju in ponudbi. Danes vam predstavljam recept, kako narediti rahle in res slastne palačinke.

Rahle slastne palačinke

Rahle palačinke – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Rahle palačinke – sestavine

Za cca. 24 palačink:

  • 200 ml mleka
  • 200 ml mineralne vode z mehurčki
  • 500 ml vode
  • 420 g pšenične bele moke 500
  • 10 g morske soli
  • 4 jajca
  • olje za pečenje

 Rahle palačinke – priprava

V posodo ubijemo  jajčka, dodamo mleko, radensko. vodo, sol in moko, ter vse skupaj dobro stepemo, da dobimo lepo tekočo maso, ki se v ponvi lepo razlije, da so palačinke lepo tanke in se po dodatku nadeva lepo zvijejo ali prepognejo, kar nam je ljubše.

Rahle slastne palačinke

Rahle slastne palačinke

Priporočljivo je, da masa stoji vsaj pol ure, da postane bolj voljna in se lepše razliva.

V ponvi segrejemo par kapljic olja tako, da je ponev tanko naoljena in na vročo ponev vlijemo z zajemalko maso ki smo jo pripravili in jo z nagibom ponve tanko razlijemo.

Rahle slastne palačinke

Ko je zapečena po eni strani jo z lopatico obrnemo, če pa smo dovolj vešči jo lahko obrnemo tako, da jo z ponvijo vržemo v zrak.

Rahle slastne palačinke

Palačinke lahko nadevamo z različnimi marmeladami, medom, otroci pa jih obožujejo z Nutello. Naredimo pa lahko tudi kanelone z mesnim, sirnim ali gobovim nadevom. Če nam ostanejo samo palačinke jih preprosto zvijemo in narežemo kot rezance in jih uporabimo kot zakuho za juhe in mineštre.

Rahle slastne palačinke

Palačinke so vedno najhitrejša, najpreprostejša in najboljša slaščica. Dober tek vam želim Lučka  Glaser
Pripravila sem vam še nekaj namigov kako lahko palačinke ponudite tudi drugače
Ocena:
Skupaj: 29 Povprečno: 4.6]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor