Trdi piškoti z rozinami
Trdi piškoti z rozinami – pripomočki
- skleda za mesenje
- pekač
- papir za peko
- pečica
- mikrovalovka ali lonček vroče vode (za segrevanje vrečke s čokoladnim oblivom)
Trdi piškoti z rozinami – sestavine
- 15 dag masla
- 18 dag sladkorja
- 2 jajca
- 1 pecilni prašek
- 2 žlici mleka
- 500 g moke
- 10 dag rozin
- vrečka s čokolado za obliv
Trdi piškoti z rozinami – postopek
Iz vseh sestavin zamesimo testo in ga pustimo malo počivati (približno pol ure).
Z roko od testa jemljemo majhne količine le tega in ga izbolikujemo v kroglice, katere malo sploščimo. Polagamo jih na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko.
V segreti pečici na 180 stopinj Celzija piškote pečemo približno 15 minut oz. toliko časa, da začnejo dobivati svetlo rjavo barvo.
Vrečko s čokolado za oblive segrejemo v mikrovalovni pečici ali v lončku vroče vode (po navodilu z vrečke), odrežemo vogalček vrečke in stiskamo, da čokolada prehaja skozi majhno luknjico. Rahlo ohlajene piškote “popišemo” s čokolado.
Tako “popisane” piškote pustimo, da se ohladijo ter jih počasi hrustamo.