Piškoti s črto
Print Friendly, PDF & Email

Piškoti s črto so enostavno pecivo, ki popestri videz krožnika s pecivom, saj so malo drugačnega izgleda. So hrustljavi in sladki. Pripravljeni iz sestavin, ki jih imamo povečini doma, priprava pa je enostavna in nam ne vzame veliko časa.

piškoti s črto

Piškoti s črto – pripomočki

  • posoda za mesenje
  • podlaga za valjanje
  • valjar
  • ročaj od kuhalnice
  • nož
  • žlička
  • strgalo
  • pečica
  • papir za peko
  • pekač

Piškoti s črto – sestavine

  • 250 g moke
  • 160 g masla
  • 130 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • pol žličke pecilnega praška
  • limonina lupinica
  • 1 dl marmelade (okus po želji)
  • mleti sladkor za posip

Piškoti s črto – postopek

Najprej zamesimo testo iz vseh sestavin, razen marmelade in sladkorja za posip. Na hladnem ga pustimo počivati najmanj eno uro.

Piškoti s črto

Ko je testo spočito, ga razdelimo na štiri dele. Iz vsakega posebej oblikujemo “klobaso” in jo z valjarjem sploščimo ter z ročajem od kuhalnice (naj bo okrogel) vdolbemo “kanalček”, v katerega bomo kasneje nadevali marmelado. Vdolbina naj ne bo pregloboka.

piškoti s črto

Testo damo na papir za peko v pekač dovolj narazen, ker med peko naraste in se razširi. Vdolbine napolnimo z marmelado različnih barv.

piškoti s črto

Pekač postavimo v segreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 20 minut oz. tako dolgo, da se testo rahlo obarva. Še tople (ne vroče) razrežemo.

piškoti s črto

Po želji jih posujemo z mletim sladkorjem, ali pa tudi ne.

piškoti s črto

Piškote pustimo, da se ohladijo in že so pripravljeni za hrustanje. Včasih se niti ne ohladijo do konca, ko že izginjajo :).

piškoti s črto

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 17 Povprečno: 4.4]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor