Preprosti mašinski piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Preprosti mašinski piškoti so aktualni celo leto in ne samo ob praznikih. Shranjeni v piškotni škatli zdržijo zelo dolgo, če jih prej ne najdejo otroci. Piškoti so pripravljeni iz sestavin, ki jih ponavadi najdemo v domači shrambi, njihova priprava pa je lahko zabavna tudi za otroke, saj je zelo enostavna. Preprosti mašinski piškoti so izdatni, z eno peko jih naredimo kar veliko. Odlični so ob čaju ali kavi, sladki in hrustljavi.

Preprosti mašinski piškoti

Preprosti mašinski piškoti – pripomočki

  • “mašina” – strojček za piškote
  • pekač v velikosti pečice

Preprosti mašinski piškoti – sestavine

  • 500 g bele mehke moke
  • 500 g bele ostre moke
  • 250 g masla ali margarine
  • 180 g svinjske masti
  • 300 g kristalnega sladkorja
  • 2 zavojčka vaniljevega sladkorja (2 x 13 g)
  • 1 zavojček pecilnega praška (13 g)
  • 3 jajca
  • 180 g navadnega čvrstega jogurta
  • lupinica ene limone
  • ščepec soli
  • 2 žlici ruma

Preprosti mašinski piškoti – postopek

Najprej zmešamo jajca, sladkor, vaniljev sladkor, limonino lupinico ter rum. V to maso dodamo maslo, mast in jogurt ter počasi vmešamo moko s pecilnim praškom. Zamesimo testo, ga ovijemo s folijo za živila in vsaj za eno uro pustimo počivati na hladnem.

Preprosti mašinski piškoti

Ko je testo spočito, mu odstranimo folijo, ter s strojčkom za mašinske piškote naredimo trakove, katere razrežemo na poljubno dolge piškote ter jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Preprosti mašinski piškoti

Piškote pečemo v vnaprej ogreti pečici (ventilacijski) na 170 °C približno 12 – 15 minut oz. tako dolgo, da se svetlo rjavo obarvajo.

Preprosti mašinski piškoti

Ko so piškoti pečeni, jih vzamemo iz pečice in nekaj minut pustimo v pekaču, da se rahlo ohladijo. Preden jih shranimo v škatlo, jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.

preprosti-mašinski-piškoti-8

Prijetno hrustljavo sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor