Krhki orehovi rogljički
Print Friendly, PDF & Email

Krhki orehovi rogljički so enostavni piškoti, privlačnega videza in dobrega okusa. So krhki in, ker so posuti z grobo nasekljanimi orehi, tudi zelo hrustljavi. So odlični piškoti za vse priložnosti!

krhki orehovi rogljički

Krhki orehovi rogljički – pripomočki:

  • tehtnica
  • skleda za gnetenje
  • sekljalnik (ali nož in deska)
  • pekač v velikosti pečice
  • papir za peko
  • pečica

Krhki orehovi rogljički – sestavine

Za okoli 1,5 kg orehovih rogljičkov.

  • 500 g bele mehke moke
  • 150 g masla
  • 150 g sladke smetane (najboljše domače, pobrane z mleka)
  • 200 g kristalnega sladkorja
  • 200 g mletih orehov
  • 2 jajci
  • zavojček vaniljevega sladkorja (13 g)

In še za posip:

  • 50 g grobo nasekljanih orehov

Krhki orehovi rogljički – postopek

V posodo odmerimo vse sestavine in jih zmešamo.

Krhki orehovi rogljički

Zamesimo testo, tako, da je mehko in voljno. Ne sme biti pretrdo.

Krhki orehovi rogljički
Nato z rokami zajemamo testo in med rokami oblikujemo rogljičke.

Na pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko polagamo oblikovane rogljičke, katere povaljamo v nasekljanih orehih. Jaz povaljam samo vrhnjo stran in kar malo pritisnem, da se koščki orehov vtisnejo v testo in kasneje ne odpadajo.

Krhki orehovi rogljički

Pekač s piškoti vstavimo v vnaprej ogreto pečico na 170 °C (ventilacija).

Krhki orehovi rogljički

Piškote pečemo pri tej temperaturi približno 20 minut, oz. tako dolgo, da se lepo rjavo obarvajo.

 in piškote pečemo pri tej temperaturi približno 20 minut, oz. tako dolgo, da se lepo rjavo obarvajo. 

Ko so piškoti pečeni, jih nekaj časa pustimo na pekaču, da se ohladijo. Ohlajene piškote lahko shranimo v škatlo, kjer so obstojni dolgo časa ali pa jih takoj ponudimo.

Krhki orehovi rogljički

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.8]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor