Kakavovi kifeljčki
Ravno prav kakavovi, ravno prav sladki, s kančkom okusa po kokosu. Enostavni za pripravo in lahko dolgo počakajo na goste. 🙂
Kakavovi kifeljčki – pripomočki
- skleda za mesenje
- pekač
- papir za peko
- pečica
- kozica
Kakavovi kifeljčki – sestavine
Za testo
- 20 dag margarine ali masla
- 15 dag sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 35 dag mehke moke
- 2 jedilni žlici kakava
- 1 zavitek vanilijevega sladkorja
- malo ruma
Masa za pomakanje
- 10 dag jedilne čokolade
- 3 dag margarine
- 1 žlica olja
Kakavovi kifeljčki – postopek
Zamesimo testo in ga pustimo nekaj časa počivati (približno pol ure).
V pekač, v katerega smo namestili papir za peko polagamo kifeljčke, katere oblikujemo z roko.
V prej segreti pečici na 180 stopinj, jih pečemo od 12-15 minut. Pečene pustimo, da se malo ohladijo. Med tem časom počasi stopimo čokolado, margarino in dodamo olje – pripravimo maso za pomakanje. Kifeljček najprej pomočimo v čokolado (samo en konec) in ga nato še povaljamo v kokosu.
Kifeljčke lahko naredimo samo s čokolado in jih ne povaljamo v kokos, da so malo drugačni za oko.
Lahko jih postrežemo še sveže ali pa jih ohlajene zapremo v posodo. Hrust hrust 🙂