Čokoladno vanilijevi piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladno vanilijevi piškoti so pisanega videza in so še posebej zanimivi otrokom. Polnjeni s čokolado, so hrustljavi, krhki in slastnega okusa.

Čokoladno vanilijevi piškoti – pripomočki

  • posoda za gnetenje
  • površina za valjanje
  • valjar
  • modelček za izrezovanje piškotov
  • pekač
  • papir za peko
  • pečica
  • posoda za taljenje čokolade
  • žlička

Čokoladno vanilijevi piškoti – sestavine

Za temno testo:

  • 130 g mehke moke
  • 115 g masla
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 3 velike žlice mleka
  • 55 g mletega sladkorja
  • 1 zavojček čokoladnega pudinga (v prahu)

Za svetlo testo:

  • 130 g mehke moke
  • 115 g masla
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 3 velike žlice mleka
  • 55 g mletega sladkorja
  • 1 zavojček vanilijevega pudinga (v prahu)

Za nadev:

  • 75 g mlečne čokolade
  • 75 g mlečne čokolade noisette

Čokoladno vanilijevi piškoti – postopek

Zamesimo testo in sicer enega iz sestavin za temno testo in drugega iz sestavin za svetlo testo. Položimo ju na hladno mesto, kjer naj počivata 1-2 uri, lahko pa tudi več.

Čokoladno vanilijevi piškoti

Najprej razvaljamo temno testo na debelino približno 3 mm.

Čokoladno vanilijevi piškoti

Z modelčkom izrežemo poljubne oblike – rožice, zvezdice, … in pečemo v ogreti pečici na 175 stopinj Celzija približno 12 minut.

Čokoladno vanilijevi piškoti

Ravno tako razvaljamo svetlo testo in v sredini piškota izrežemo majno zvezdico, rožico, krogec, … Piškote iz svetlega testa spečemo ravno tako v pečici ogreti na 175 stopinj Celzija. Pazimo, da jih ne spečemo preveč, da ne potemnijo.

Čokoladno vanilijevi piškoti

Pečene piškote pustimo nekaj časa v pekaču , da se malo ohladijo in jih odstranimo s papirja za peko, dokler so še malo mlačni.

Čokoladno vanilijevi piškoti

V kozici na zelo nizki temperaturi stopimo čokolado in mešamo, da dobimo gladko maso. Čokolada ne sme biti vroča temveč le mlačna.

Čokoladno vanilijevi piškoti

Temni del piškota namažemo s čokolado in nanjo položimo svetli del. Če se nam število svetlih in temnih piškotov na koncu ne izide, lahko pikote kombiniramo poljubno z majnihmi zvezdicami, katere smo izrezali iz svetlega dela piškota in spekli.

Čokoladno vanilijevi piškoti

Piškote postavimo na hladno za nekaj ur oz. čez noč, da se čokolada strdi. Tako zelo so dobri, da vsak hrustljavi grižljaj poplača ves vložen trud. Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor