Čokoladni piškoti s sezamom
Print Friendly, PDF & Email

Čokoladni piškoti s sezamom so polnega čokoladnega okusa, saj vsebujejo le čokolado in med ter so brez dodanega sladkorja. Imajo mehko sredico, čudovito dišijo, zanimiv dodatek k čokoladnemu okusu, pa dodajo še sezamova semena. S temi piškoti popestrimo krožnik s piškoti.

Čokoladni piškoti s sezamom – pripomočki:

  • mešalnik
  • tehtnica
  • majhna žlička
  • velika žlica
  • pekač
  • papir za peko
  • pečica

Čokoladni piškoti s sezamom – sestavine:

Za testo:

  • 300 g temne čokolade
  • 75 g masla
  • 3 jajca
  • 4 velike žlice medu
  • 1,5 žlička mešanice za medenjake ali cimeta
  • 150 g mehke bele moke
  • 40 g kakava v prahu
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1/2 žličke sode bikarbone

Za posip:

  • 30 g sezamovih semen

Čokoladni piškoti s sezamom – postopek:

Najprej stopimo maslo in čokolado (lahko v mikrovalovni pečici, na štedilniku ali na vodni kopeli).

Čokoladni piškoti s sezamom

Stopljeno maslo in čokolado zmešamo, da se poveže v enojno maso.

Čokoladni piškoti s sezamom

Med tem časom, ko smo topili čokolado in maslo, penasto vmešamo jajca in med. Vmešamo čokoladno maso.

Čokoladni piškoti s sezamom

V posebni posodi zmešamo vse suhe sestavine in jih postopoma vmešamo v maso.

Čokoladni piškoti s sezamom

Dobljeno maso postavimo za pol ure na zelo hladno mesto (npr. zamrzovalnik), da se dobro ohladi.

Čokoladni piškoti s sezamom

Ko je masa zelo hladna, z dvema žličkama oblikujemo majhne kupčke in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Posujemo jih s sezamovimi semeni. Med kupčki pustimo dovolj prostora, ker se piškoti med peko zelo razlezejo.

Čokoladni piškoti s sezamom

Piškote pečemo približno 10 minut,  v vnaprej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija (klasična pečica).

Čokoladni piškoti s sezamom

Ko so pečeni, pekač vzamemo iz pečice in pustimo nekaj časa, da se piškoti ohladijo in postanejo bolj trdi. Šele takrat jih odstranimo s papirja za peko. Naj bo sladkanje prijetno!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Ker sem prebolela raka na dojki, delam skrajšani delovni čas, tako mi malo več časa ostane za sladke razvade. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki. Najbolj pa mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor