Čokoladni piškoti s sezamom
Čokoladni piškoti s sezamom so polnega čokoladnega okusa, saj vsebujejo le čokolado in med ter so brez dodanega sladkorja. Imajo mehko sredico, čudovito dišijo, zanimiv dodatek k čokoladnemu okusu, pa dodajo še sezamova semena. S temi piškoti popestrimo krožnik s piškoti.
Čokoladni piškoti s sezamom – pripomočki:
- mešalnik
- tehtnica
- majhna žlička
- velika žlica
- pekač
- papir za peko
- pečica
Čokoladni piškoti s sezamom – sestavine:
Za testo:
- 300 g temne čokolade
- 75 g masla
- 3 jajca
- 4 velike žlice medu
- 1,5 žlička mešanice za medenjake ali cimeta
- 150 g mehke bele moke
- 40 g kakava v prahu
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/2 žličke sode bikarbone
Za posip:
- 30 g sezamovih semen
Čokoladni piškoti s sezamom – postopek:
Najprej stopimo maslo in čokolado (lahko v mikrovalovni pečici, na štedilniku ali na vodni kopeli).
Stopljeno maslo in čokolado zmešamo, da se poveže v enojno maso.
Med tem časom, ko smo topili čokolado in maslo, penasto vmešamo jajca in med. Vmešamo čokoladno maso.
V posebni posodi zmešamo vse suhe sestavine in jih postopoma vmešamo v maso.
Dobljeno maso postavimo za pol ure na zelo hladno mesto (npr. zamrzovalnik), da se dobro ohladi.
Ko je masa zelo hladna, z dvema žličkama oblikujemo majhne kupčke in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Posujemo jih s sezamovimi semeni. Med kupčki pustimo dovolj prostora, ker se piškoti med peko zelo razlezejo.
Piškote pečemo približno 10 minut, v vnaprej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija (klasična pečica).
Ko so pečeni, pekač vzamemo iz pečice in pustimo nekaj časa, da se piškoti ohladijo in postanejo bolj trdi. Šele takrat jih odstranimo s papirja za peko. Naj bo sladkanje prijetno!