Jogurtovi piškoti
Print Friendly, PDF & Email

Jogurtove piškote spečem, ko imam voljo in čas, jih zaprem v škatlo za pecivo in tako lahko počakajo kar nekaj časa. Doma smo vedno imeli piškotno škatlo s piškoti, katerih obstojnost je imela malo daljšo dobo kot pa kremasto pecivo. Piškotna škatla meni in bratu ni bila ravno na vedno dostopnem mestu, vendar nama jo je velikokrat uspelo izprazniti. V tej škatli so bili tudi jogurtovi piškoti.

Pripomočki za Jogurtove piškote

  • posoda za pripravo testa
  • podlaga za valjanje
  • valjar
  • modelček za izrezovanje ali kozarec
  • žlička
  • vilice
  • pekač
  • papir za peko

Sestavine za Jogurtove piškote

  • 375 g margarine
  • 600 g moke
  • 1 navadni jogurt (180 g)
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • marmelada za polnilo
  • mleti sladkor za posip

Postopek za peko Jogurtovih piškotov

V moko stresemo pecilni prašek in vanilijev sladkor ter malo pomešamo. V isto posodo na lističe narežemo margarino in dodamo navadni jogurt. Zamesimo testo in ga pustimo počivati najmanj 45 minut.

Jogurtovi piškoti

Testo razvaljamo na debelino približno 3 mm.

Jogurtovi piškoti

Z modelčkom (če ga imamo) izrežemo kroge, lahko pa uporabimo tudi kozarec ali kakšen drugi predmet z okroglo odprtino.

Jogurtovi piškoti

Na sredino vsakega izrezanega kroga, z žličko damo malo (čim trše) marmelade – okus po želji. Jaz sem uporabila breskovo. Z vilicami po robovih močno pritisnemo, da nam bo pri peki uhajalo čim manj marmelade.

Jogurtovi piškoti

Piškote zložimo na pekač (papir za peko) in postavimo v pečico ogreto na 180 stopinj Celzija.

Jogurtovi piškoti

Pečemo jih približno17 minut oz. toliko časa, da malo potemnijo. Še tople potresemo z mletim sladkorjem.

Ko se ohladijo jih pospravimo v piškotno škatlo “za vsak primer”, da se posladkamo, ko nas premami želja po sladkem.

Ocena:
Skupaj: 73 Povprečno: 4.2]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor