Zrezki mlade govedine v naravni omaki
Print Friendly, PDF & Email

Zrezki mlade govedine v naravni omaki so mehki, z naravnim okusom po mladi govedini in s kremasto omako. Sama priprava je hitra in enostavna, le čas kuhanja je malo daljši. Tako pripravljene zrezke lahko ponudimo za bolj svečano kosilo, ali pa tudi za navaden dan, vedno so okusni in vsi jih bodo z veseljem pojedli.

Zrezki mlade govedine v naravni omaki

Pripomočki za zrezke iz mlade govedine v naravni omaki

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za zrezke iz mlade govedine v naravni omaki

Za šest oseb:

  • 1000 g govejega mesa brez kosti
  • 700 ml vode
  • 50 ml 0lja
  • 50 g moke tip 500
  • 50 g masla
  • sol po okusu
  • peteršilj za dekoracijo

Priprava zrezkov iz mlade govedine v naravni omaki

Govedino pravilno narežemo, da dobimo zrezke, režemo prečno na vlakna, na 1 cm debeline, v posodi segrejemo olje in na njem popečemo zrezke po obeh strani, da so zapečeni.

Zrezki mlade govedine v naravni omaki

Popečene zrezke spravljamo na krožnik ali pa na pokrovko posode in to ponavljamo dokler ne popečemo vseh zrezkov. Ko smo popekli vse, jih zložimo nazaj v posodo in zalijemo s 500 ml vode, da so prekriti s tekočino, posodo pokrijemo in na rahli temperaturi počasi kuhamo 1 uro. Med tem časom pa lahko pripravimo različne priloge, nekaj idej najdete tudi na koncu recepta.

 

 

Zrezki mlade govedine v naravni omaki

Podmet pripravimo v skledi, najprej damo moko ter 200 ml vode, z metlico dobro premešamo, da dobimo zmes brez grudic in tako pripravljen podmet umešamo v tekočino k govejim zrezkom, nato posolimo in vse skupaj dobro premešamo in mešamo tako dolgo, da zavre nazaj in kuhamo še 10 minut, da se omaka enakomerno zgosti.

Na koncu kuhanja dodamo še maslo in premešamo, da se maslo stopi in postane omaka bolj žametna in bolj polnega okusa.

Hitro in enostavno pripravljeni zrezki, pri katerih od vseh začimb uporabimo samo olje in sol. Lučka Glaser

Zrezki pa seveda potrebujejo tudi okusne priloge:

  1. Krompirjev pire z muškatnim oreščkom.
  2. Pire krompir z blitvo.
  3. Pire krompir z rdečo peso.
  4. Pire krompir z rumeno kolerabo.
  5. Pire krompir s korenčkom.
  6. Pečen rdeči kifeljčar.
  7. Bučni njoki (svaljki) z maslom in drobtinami.
  8. Špinačni njoki.
  9. Slan krompir v kosih za začetnike.
  10. Pečen mlad krompir v koščkih za začetnike.

In solato, ki je lahko sezonska ali konzervirana kot shranek:

  1. Motovilec z jajcem v solati.
  2. Zelena solata z listi rdeče pese in korenčka.
  3. Cvetača v solati.
  4. Kitajsko zelje s fižolom v solati.
  5. Endivija z redkvico in fižolom.
  6. Paradižnik, kumarice in paprika v solati.
  7. Zelje s fižolom v solati.
  8. Paradižnik, kumarice in paprika v solati.
  9. Kumarice s krompirjem v solati.
  10. Solata z zelenim paradižnikom in fižolom za ozimnico.
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor