Panirana svinjska jetra
Print Friendly, PDF & Email

Panirana svinjska jetra so slastna, nasitna, z značilnim vonjem in grenkobnim okusom po jetrih, ki pa se zaradi dodanih sestavin, ki smo jih uporabili pri paniranju, malo ublaži.

Svinjska jetra zmerom pripravljamo sveža, njihovo svežino lahko hitro opazimo po svežem lesketajočim izgledom in vonjem. Vitamini, B1, B2, B5, B6, B12, K, C, H, A, ki jih svinska jetra vsebujejo, so koristna za naše telo, ki jih dopolnjujejo minerali železo, kalcij, baker, magnezij, cink, natrij in fosfor.

Panirana svinjska jetra

Pripomočki za pripravo paniranih svinjskih jeter

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo paniranih svinjskih jeter

Za štiri osebe:

  • 650 g svinskih jeter
  • 2 jajci
  • 100 g bele pšenične moke tip 500
  • 100 g drobtin
  • 500 ml olja
  • morska sol po okusu

Postopek za pripravo paniranih svinjskih jeter

Jetra splaknemo pod tekočo hladno vodo in jih narežemo na tanke zrezke, položimo jih v plastično vrečko, da zaščitimo kuhinjo pred ostanki jeter, ki jih s kuhinjskim tolkačem potolčemo in tako naredimo zrezke mehkejše in enake debeline.

Panirana svinjska jetraZrezke iz jeter najprej povaljamo v moki, nato nadaljujemo v stepenih jajcih in nazadnje jih povaljamo še v drobtinah.

Panirana svinjska jetraKo imamo vse zrezke iz jeter pripravljene, segrejemo olje in v njem popečemo panirane zrezke po obeh straneh. Čas pečenja na vsaki strani je 4 do 6 minut, odvisen pa je tudi od debeline zrezkov in temperature olja. Pečene zrezke iz jeter nalagamo v odcejalno posodo ali na kuhinjske brisače da odvečno olje odteče.

Če panirana jetra pečemo predolgo, postanejo trda in grenka.

Panirana svinjska jetraPanirana jetra ponudimo skupaj s prilogo iz testenin, krompirja ali vrtne zelenjave.

Panirana svinjska jetra

Jetra pripravljena malo drugače lahko presenetijo, saj gostje ne vedo kaj se skriva pod paniranjem. Lučka Glaser

Pripravila sem vam nekaj idej, kaj lahko ponudimo zraven paniranih svinjskih jeter:

In osvežilne solate:

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Glaser Lučka

Nabiram zelišča in in gozdne sadeže, vrtnarim in vse koristno uporabim v kulinariki. Napisala vam bom tudi sezonsko uporabo rastlin.

Dodaj odgovor